Peste 12.000 de tichete sociale ajung la primăriile din Olt

0
346

Prefectura Olt a început repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către localitățile din județ. Cele mai multe vor ajunge în satele din județ, peste 10.800, iar alte 1.181 către beneficiarii din orașe. Suma acordată lunar este de 180 de lei, iar prima alimentare pe suportul electronic va fi făcută în decembrie, retroactiv pentru patru luni.

„Instituția Prefectului Județul Olt a început astăzi, 17 noiembrie, repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Olt, urmând ca acestea să fie distribuite către destinatarii finali. Tichetele sociale pentru mese calde sunt în număr de 12.013 (mediul urban – 1.181, mediul rural – 10.832) și vor fi distribuite sub formă de carduri, suma acordată lunar fiind de 180 lei, iar prima alimentare urmând să se facă în cursul lunii decembrie 2020, retroactiv pentru 4 luni. În contextul epidemiologic actual, generat de pandemia COVID-19, distribuirea mesei calde se va desfășura conform reglementărilor legale în vigoarea privind măsurile adoptate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Tichetele vor fi distribuite către beneficiarii finali, respectiv:

-persoane care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, cu venituri sub 800 lei (11.885 persoane);

-persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliul stabil, mai ales cele monoparentale (128 persoane).

În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistență socială, au obligația de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestora.

Prin proiectul derulat de Ministerul Fondurilor Europene și finanțat prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă.