Olt: Amenzi de aproape 20.000 de lei pentru nepurtarea măștii

0
278

Sute de polițiști și jandarmi olteni au derulat ample acțiuni de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infectării cu noul coronavirus.

Astfel, pentru nepurtarea măștii de protecție s-au dat amenzi în valoare de peste 18.000 de lei. Totodată, zece olteni au fost sancționați pentru că au circulat pe timpul nopții fără motiv.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.250 de lei. Din numărul total de sancţiuni 93 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 18.750 de lei şi 10 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasare/libera circulaţie, valoarea fiind de 13.500 de lei. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La activităţile de verificare desfășurate marți, 10 noiembrie, au participat peste 180 forţe de ordine, fiind verificate 90 de societăți comerciale, precum şi 71 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 502 persoane.