Ultima raportare DSP: Patru olteni au murit din cauza COVID

0
699

Potrivit ultimelor date transmise de către DSP Olt, la nivelul județului au fost raportate patru noi decese din cauza COVID.

Astfel, este vorba despre o femeie, de 77 de ani, din mediul urban. Aceasta a fost testată pentru determinarea infecției COVID-19, la cerere, într-un laborator privat, rezultatul primit pe 28 octombrie fiind pozitiv. Pentru că avea și alte boli asociate, precum boală cronică renală, stadiul V, persoană care făcea dializă, hipertensiune arterială, grad III, și sindrom de citoliză hepatică, olteanca ajunge pe 3 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar la zece ore de la internare a murit.

Autoritățile au anunțat și decesul unei femei, de 53 de ani, din mediul rural, care avea comorbidități boală cronică de rinichi stadiul V, hiperparatiroidism, tensiune secundară, insuficiență cardiacă congestivă clasa a III-a. S-a stins pe 3 noiembrie, la aproape o lună de la confirmarea cu virusul.

Cel mai tânăr decedat anunțat joi, 5 noiembrie, este un bărbat, de 51 de ani, din mediul rural. Acesta a ajuns pe 18 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, iar pe 4 noiembrie a murit, având și obezitate și tensiune grad III.

Ultimul decese din județ raportat joi este cel al unui bărbat, de 68 de ani, din mediul rural. Bărbatul a fost internat pe 29 octombrie la Spitalul Slatina, iar o zi mai târziu a fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Moare pe 3 noiembrie, iar cei de la DSP Olt au anunțat că nu avea boli asociate.

De la izbucnirea epidemiei de COVID, la nivelul județului au murit 118 olteni.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 5 noiembrie, 90 de cazuri noi, numărul infectărilor ajungând la 4.019.