Președinte Sanitas Olt: „În octombrie, doar la Spitalul Slatina, 72 de asistenți și infirmieri au fost confirmați cu COVID”

0
422

Două asistente de la unități medicale din Olt au murit, săptămâna aceasta, din cauza COVID. Două femei cu vârsta până în 50 de ani, care nu aveau mari probleme de sănătate. Colegii asistentei de la Spitalul Slatina spun că femeia nu avea boli asociate, iar cea de la spitalul din Balș avea obezitate grad II și hipertensiune arterială.

Grav este că alte cadre medicale de la spitale din Olt, precum un asistent de la UPU Slatina, ce este transferat la Spitalul Colentina, și o infirmieră de la Spitalul Balș sunt în stare gravă și primesc îngrijiri de specialitate la Terapie Intensivă.

Preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, spune că doar luna aceasta, numai în Spitalul Slatina, 72 de asistenți și infirmieri au primit rezultate pozitive la virusul SARS-COV2.

„În această dimineață, a murit și colega noastră Cecilia. Mai este și Cornel de la UPU Slatina în stare gravă, care este trimis la Colentina, mai este o infirmieră de la Balș din Secția Medicală care este la noi, în Terapie (n. red. – Secția Terapie Intensivă a Spitalului Slatina. Nu mai putem. Sunt oameni tineri, foarte tineri. Nu am o situație de la începutul pandemiei, dar pot spune că doar în octombrie, doar membri de sindicat, asistenți și infirmieri, sunt 72 confirmați cu virusul SARS_COV2, doar de la Spitalul Slatina”, a spus Roxana Dumitrescu.