Alro Slatina critică SUA pentru că i-au stabilit tarife URIAȘE: ‘Plângerea formulată pentru stabilirea de tarife antidumping este nefondată’

0
464

Plângerea formulată de Statele Unite pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, este nefondată, susține Alro Slatina.
Alro Slatina (simbol bursier ALR), cel mai mare producător de aluminiu din România, anunţă că plângerea formulată de Statele Unite pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, este nefondată şi consideră calculele care stau la baza acesteia ca fiind eronate, scrie Ziarul Financiar.
Alro intenţionează să își apere poziția în fața autorităților americane implicate.
Departamentul Comerţului al SUA a anunţat vineri că va impune taxe antidumping preliminare asupra importurilor de tablă de aluminiu din 18 ţări, printre care România, Germania, Brazilia, Spania, India şi Italia.

În acest context, Alro a anunţat luni că în cazul tablelor originare din România tariful antidumping preliminar stabilit de către Departamentul american de Comerţ, cu aplicare imediată, este de 83,94%.

Plângerea a fost înaintată de Asociația Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) și se referă la table din aluminiu cu o grosime între 0,2 mm și 6,3 mm, fabricate din aliaje comune.