Deputatul Alexandru Stănescu, la Conferința președinților comisiilor pentru mediu, energie, transport și agricultură din parlamentele naționale

0
172

Într-un cadru aparte, și anume online, președintele comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților Alexandru Stănescu a participat la Conferința președinților comisiilor pentru mediu, energie, transport și agricultură din parlamentele naționale ale statele membre, organizată în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene.
”Astăzi am participat online la Conferința președinților comisiilor pentru mediu, energie, transport și agricultură din parlamentele naționale ale statele membre, organizată în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene.
Prezentul eveniment intitulat “Pactul verde european și Politica Agricolă Comună: pentru o Europă sustenabilă și neutră din punct de vedere al climei” a fost compusă două sesiuni de lucru. Prima sesiune a fost dedicată discuțiilor asupra noilor obiective pentru anul 2030 din cadrul Acordului Verde European, focusându-ne asupra unor aspecte precum neutralitatea climatică, mobilitatea sustenabilă și inteligentă.
Cea de-a doua sesiune a fost dedicată prezentării noilor provocări pentru Politica Agricolă Comună (2021-2027), alocând o atenție specială asupra producției de alimente sustenabile, prin implementarea strategiei “de la fermă la furculiță”. Discuțiile privind viitoarea PAC au gravitat în jurul importanței pe care agricultura o are pentru asigurarea securității alimentare, faptul că această politică va fi una mult mai “verde” prin integrarea țintelor asumate prin Acordul Verde European. Cu alte cuvinte, prin accentul pus pe impactul asupra mediului, UE dorește ca agricultura europeană să fie parte a soluției combaterii schimbărilor climatice, nu o problemă în acest sens.” a declarat parlamentarul.