Sute de societăţi debutante înfiinţate în Olt

0
114

Trendul înfiinţării de societăţi cu răspundere limitată debutant (SRL-D) în judeţul Olt, este unul îmbucurător dacă privim datele statistice ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Astfel, la începutul lunii septembrie 2020, în evidența Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt figurau nu mai puțin de 630 de societăţi debutant, iar alte 11 firme erau în curs de înfiinţare. Din acestea, 519 sunt în funcţiune, restul fiind radiate.

  Acum orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere o poate face în mod gratuit.Domeniile preferate de cei care debutează în afaceri sunt: construcţii, service auto, transporturi şi comerţ prin internet. Tinerii care deţin SRL-D pot să obţină până la 10.000 de euro de la stat pentru a debuta în afaceri. Pentru o finanţare de 10.000 de euro de la stat, firma beneficiară va trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea de 50% din cheltuielile cu investiţia şi încă 10.000 de euro pentru a face restul cheltuielilor (50%) care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de până la 10.000 de euro.

Totodată, legea prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, precum şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului. Mai trebuie precizat faptul ca în prima luna a acestui an nu a fost înființat niciun SRL debutant.