CONCEDIERI COLECTIVE LA DOUĂ FIRME DIN OLT. CARE SUNT ACESTEA

0
1882

Zeci de angajaţi care lucrau în două fabrici din Olt au rămas fără locuri de muncă în ultima perioadă. Este vorba despre două fabrici de confecții textile din Slatina și Caracal.

Dificultăţile economico-financiare şi lipsa comenzilor şi contractelor de prestări servicii, reducerea pieţei de desfacere şi a cererilor de produse generate de criza COVID-19 îi determină pe unii patroni să ia decizii radicale în ce priveşte angajaţii. Este și cazul a două firme de confecţii din judeţul Olt, care pe fondul diminuării cererilor din partea clienților au fost nevoite să renunțe în total la 50 de angajați. Prima este firma de tricotaje S.C. ITR S.R.L Caracal, administrată de italianul Del Carlo Piero, care a disponibilizat 21 de angajați, desi inițial anunțase că va da afară 164 de salariați, iar cea de-a doua este MARITHEO CONF TEXTILE din Slatina care a renunțat la 29 de angajați.

Despre această situaţie deloc plăcută, atât pentru conducerea societăţii, cât şi pentru foştii angajaţi, unul din reprezentanții firmei MARITHEO CONF TEXTILE ne-a declarat:  Contractul a fost suspendat pe perioada pandemiei, nu au fost comenzi, nu s-a lucrat. Acesta este motivul. Sunt aproximativ 29 de persoane care beneficiază de șomaj. Acum gândiți-vă care este motivul disponibilizărilor de la Mioveni de la Dacia, care este motivul de la Electroputere, care este motivul de la oricare dintre instituțiile care au disponibilizat pentru că nu există comenzi și oamenii nu au din ce fi plătiți. Nu știu dacă realizați că situația prin care trecem este una foarte grea. Noi am fost afectați pentru că am avut contracte cu Marea Britanie care au suspendat producția. Așadar oamenii nu puteau fi susținuți de patronat pentru că nu există disponibilități și atunci majoritatea dintre ei au mers în șomaj.