CONCEDIERE COLECTIVĂ LA O MARE COMPANIE DIN SLATINA

0
3622

Luna iulie a venit cu veşti proaste pentru angajaţii unei mari companii din Slatina. Şi asta întrucât peste 100 de salariați au rămas fără loc de muncă, după ce firma la care lucrau a fost nevoită să recurgă la disponibilizări.

 Dificultăţile economico-financiare şi lipsa comenzilor şi contractelor de prestări servicii, reducerea pieţei de desfacere şi a cererilor de produse îi determină pe unii patroni să ia decizii radicale în ce priveşte angajaţii. Este și cazul companiei producătoare de piese auto ALTUR SA din SLATINA, care pe fondul diminuării cererilor din partea clienților a fost nevoită să renunțe la peste 100 de angajați.

Despre această situaţie deloc plăcută, atât pentru conducerea societăţii, cât şi pentru foştii angajaţi, directorul general al companiei ALTUR SA Slatina, Sergiu Burcă, ne-a precizat: „În momentul de față sunt încetate contractele pentru circa 105 persoane , la data de astăzi (n.r 13.08.2020) în urma disponibilizărilor colective.  Principalul motiv pentru disponibilizarea colectivă este clar diminuare cererii din partea clienților”.

Conducerea companiei a dat asigurări însă că nu există motive de îngrijorare pentru angajații rămași în privința pierderii locurilor de muncă. În momentul de față nu mai sunt îngrijorări referitoare la disponibilitatea comenzilor din partea clienților, adică s-a stabilizat sub o formă oarecare. Cererea previzionată pentru următoarea perioadă arată un anumit nivel și cam acolo ne situăm”, a conchis directorul general al ALTUR SA SLATINA.

Producătorul de piese auto a avut anul trecut o cifră de afaceri de 103,65 milioane lei şi o pierdere de 1,98 milioane lei.

Compania număra la finalul anului trecut 737 de salariați.

Printre clienţii companiei sunt Automobile Dacia, Total Gaz Iaşi sau Hesper Bucureşti.

Altur Slatina, înfiinţată în 1979, este specializată în producerea pistoanelor auto, a seturilor motor şi a pieselor turnate din aluminiu pentru industria auto.

Altur Slatina este listată la Bursa de valori Bucureşti din decembrie 2004 sub simbolul ALT.