COMISARII GĂRZII DE MEDIU, ÎMPIEDICAȚI SĂ EFECTUEZE CONTROLUL LA O SOCIETATE DIN SLATINA. CE A PĂȚIT PATRONUL

0
662

O echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, a fost împiedicată de către patronul unei societăți din Slatina să verifice modul în care operatorul economic respectă legislatia de mediu. Pentru acest fapt patronul firmei va fi amendat de comisarii de mediu cu 100.000 RON.

1 miliard ROL este amenda pe care urmează să o primească patronul unei societăți din Slatina pentru că a obstrucționat controlul comisarilor de mediu .

În urma unor sesizări venite din partea cetăţenilor, potrivit cărora la incineratorul de deşeuri din localitatea Slatina, jud.Olt, deţinut de S.C. XTREME ECOENERGY GROUP SRL, au loc frecvente încălcări ale normelor legislaţiei de mediu, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu a declanşat de urgenţă un control la obiectivul respectiv. Din păcate, încălcând grav legea şi complicându-şi şi mai tare situaţia, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament.

În consecinţă, operatorul economic ce are în proprietate acest incinerator va fi sancţionat pentru nefacilitarea controlului, cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.

În plus, se vor continua toate demersurile legale in vederea permiterii accesului comisarilor GNM pe amplasamentul incineratorului şi finalizarea controlului, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii Naționale de Mediu.