Nouă firme din Olt îşi cumpăra maşini noi prin programul Rabla. Care sunt acestea

0
509

Nouă firme din Olt au fost acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla și Programul Rabla Plus) adresat persoanelor juridice pentru achiziţia unui autovehicul.

 De precizat faptul că, nicio instituţie publică din judeţ nu a depus cerere pentru achiziţia de autoturisme noi prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Potrivit situaţiei prezentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), nouă societăți din Olt îşi pot cumpăra maşini noi după ce au primit undă verde.

Astfel, prin programul Rabla Plus, Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina va beneficia de o finanțare de 90.000 de lei pentru achiziționarea a două auto electrice, în timp de Mar Construct Transport din Beria de Jos va primi o finanțare de 90.000 de lei pentru înnoirea parcului auto cu două autovehicule electrice.

În ce privește Programul Rabla, opt firme din Olt vor primi finanțare pentru achiziționarea de autovehicule. Este vorba despre Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina care va primi 13.000 de lei pentru achiziția a două autoturisme, Astra Trans SRL-10.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul, Ecomineral Grup SRL din Slatina-7.500 de lei pentru un autovehicul, Tematic Even Green SRL din Slatina-7.500 de lei pentru un autoturism, Condor Păduraru SRL din Slatina-7.500 de lei pentru un autovehicul , S.C Uniconfex Exim SRL din Slatina-6.500 de lei pentru un autoturism, Secția de Proiectare SRL din Slatina-6.500 de lei pentru un autovehicul și Metaltrans SRL din Slatina-6.500 de lei pentru un autoturism. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Începând cu data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, se vor transmite la AFM doar prin intermediul poștei electronice.

Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.