Medicamentele pentru diabetici lipsesc din farmaciile din Slatina

0
320

Mai multe medicamente pentru diabetici lipsesc din farmaciile din Slatina. Cea mai mare criză este cu Glucobay, prescris de medici pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu diabet care nu sunt dependenți de insulină.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Olt, Luiza Drăgoi, a precizat că acest medicament nu are niciun înlocuitor, criza fiind resimțită acut de către pacienții care aveau aceste pilule în schemele de tratament.

„Glucobay nu se găsește în farmacii. A mai fost o perioadă cel de o sută, dar a dispărut și el de pe piață. Acest medicament nu este retras din nomenclator. Un alt medicament fix cu această substanță nu există. Lipsește de ceva timp, de mai bine de șase luni. Medicamentele pentru diabetici, precum Glucophage, Siofor, se găsesc foarte greu, mai vin, dar greu. Ele nu au înlocuitoare. La cardiaci nu sunt așa mari probleme, pentru că mai sunt înlocuitoare. Mai lipsesc și pe Cardiologie, dar există sinonime, iar pacienții nu simt așa grav această criză”, a spus Luiza Drăgoi.

Grav este că se menține în continuare criza cu Euthyrox, un medicament necesar pacienților care au probleme cu glanda tiroidă.

„Euthyrox nu este în continuare, de la începutul anului sunt probleme cu acest medicament. Ne mai vine câte două-trei cutii pe fiecare concentrație, dar cererea este foarte mare, în fiecare zi mă sună doi-trei oameni să-mi ceară Euthyrox. Alternativa este Acutirox, din păcate și din aceste medicamente am primit zece cutii toată luna iunie. Adică doar zece pacienți au primit tratament toată luna, iar ei sunt cu sutele”, a adăugat Drăgoi.