Vot pentru proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina intră în administrarea primăriei

0
284

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz pozitiv proiectului de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei.
”Pe scurt, prin acest proiect de lege inițiat de parlamentarii PSD de Olt, două terenuri care aparțin Hergheliei Slatina vor fi preluate de Primăria Slatina pentru construirea centurii mediene a municipiului care va face legătura între cele două zone industriale ale Slatinei.
Drumul va avea 5,6 km, cu o bandă și jumătate pe sens și va face legătura cu Drumul Expres Craiova- Slatina-Pitesti.
Această învestitie de aproximativ 59 milioane lei a Primăriei Slatina va fluidiza traficul, va muta traficul greu din oraș, va asigura transportul rapid al angajaților de pe platformele industriale, al mărfurilor și materiilor prime și va dezvolta zonele industriale ale Slatinei.
Iată, că, la mai puțin de un an de când primarul Slatinei Emil Moț a anunțat această investiție, cele două terenuri vor intra în proprietatea orașului și Slatina va avea un o șosea de centură.
A fost un efort comun, administrație locală- parlamentari de Olt pentru dezvoltarea Slatinei, pentru slatineni și pentru marii investitori de pe platformele industriale ale Slatinei.” a declarat deputatul Marius Iancu.
”Asa cum v-am promis , dragi slătineni, am gasit solutia pentru a scoate traficul greu din oras prin conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești , facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI), și nu in ultimul rand prin dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.
Cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care se lucrează de mai bine de un an, s-a transformat astăzi in certitudine!” a declarat Emil Moț, edilul Slatinei.
Valoarea investiției este de 69.500.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei.
Proiectul de lege a trecut, recent, de votul celor două camere ale Parlamentului.

Florina DINU