Manicea a făcut toate demersurile pentru deschiderea târgului comunal

0
946

Primarul comunei Osica de Sus, Gheorghe Manicea, printr-o postare pe o rețea de socializare demonstrează că a făcut toate demersurile necesare pentru deschiderea târgului din comună. ”Afirmația conform căreia nu am făcut demersuri pentru deschiderea târgului este una FALSĂ! În data de 09.06.2020 am despus la Instituția Prefectului cerere pentru REDESCHIDEREA TÂRGULUI. În data de 11.06.2020 am primit răspuns NEGATIV din partea domnului Prefect al Judetului Olt.

Faptul că Targul Comunal s-a închis și a rămas închis până în acest moment nu este o decizie care s-a luat la nivel local ci la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență – Olt al cărui Președetinte este domnul Florin Homoreanu, Prefectul Județului Olt și la nivel Guvernamental prin restricțiile impuse.

1. După cum stiți, târgul din Osica de Sus este unul dintre cele mai mari târguri săptămânale din regiune iar fluxul de persoane, comericianți care vin din toate colțurile țării cât și oameni care vin la cumpărături este foarte mare, astfel dacă Târgul ar fi fost deschis s-ar fi creat un mediu propice pentru răspândirea coronavirusului. Drept exemplu, am avut Duminici în care, conform camerelor de supraveghere, în localitatea noastra au intrat peste 2000 de autoturisme, aproximativ 6000- 7000 de persoane.

2. REFUZUL GUVERNULUI DE A TESTA ÎNTREAGA POPULATIE. Relaxarea restricțiilor fără a avea o imagine clară asupra evoluției pandemiei de COVID poate fi o greșeala fatală care să ducă la pierderea de vieți omenești. Faptul că acest Guvern INCOMPETENT a refuzat să testeze întreaga populație a dus la o stare de incertitudine totala. Neștiind câtă lume este infectată în regiune cu coronavirus ar fi fost o greșeala mare ca Târgul din Osica să fie deschis.

Decizia de a deschide Târgul a aparținut și aparține Comitetului pentru Situații de Urgență al cărui Președinte este Prefectul Județului Olt. Așteptăm decizia Comitetului după ședința ordinară din 15.06.2020.” a declarat edilul Manicea.

Florina DINU