ATENȚIE șoferi. Razii pe șoselele județului, în această minivacanță

0
283

Sute de polițiști olteni vor fi pe străzile județului în această minivacanță, 1 iunie fiind declarată zi liberă. Astfel, cu un week-end prelungit, oamenii legii anunță ample controale în trafic, polițiștii acționând pe drumurile județului cu nouă radare, noile aparate Drug Test, dar și aparate etilotest.

„Pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de zilele libere din minivacanță, peste 600 de polițiști olteni vor fi prezenți la datorie. Astfel, în perioada 29 mai – 01 iunie a.c., 680 de poliţişti olteni (dintre care 500 de poliţişti de ordine publică, 100 de polițişti rutieri și 80 de polițiști de la alte structuri) acţionează, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt. Polițiștii vor folosi 9 aparate radar zilnic, noile aparate Drug Test precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

IPJ Olt a făcut următoarele recomandări pentru conducătorii auto: Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.