Știrbu: „Căutăm soluții ca industria cinematografică să evite impactul crizei provocate de pandemie”

0
66

Autoritățile centrale caută soluții pentru ca industria cinematografică, lovită crunt de pandemia de coronavirus, să iasă din impas. De la izbucnirea crizei sanitare, sălile de teatru, cele de spectacole și cinematografele au ușile ferecate.

La o astfel de discuție a participat și deputatul Gigel Știrbu. Acesta a scris pe pagina sa de socializare că se fac eforturi pentru reconstrucția acestei industrii.

„Am participat miercuri, la sediul Guvernului, împreună cu premierul României, Ludovic Orban, vice-premierul, Raluca Turcan, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și ministrul Economiei, Virgil Popescu, la consultări cu reprezentanți ai industriei cinematografice (producători, distribuitori, reprezentanți ai sălilor de cinema), în sistem videoconferință. Împreună am căutat soluții care să fie aplicabile și croite pe nevoi pentru ca industria cinematografică să evite cât de mult posibil, impactul crizei provocate de pandemie. Vom face împreună eforturi de reconstrucție care trebuie gândite atent și cu responsabilitate pentru a lua în cel mai scurt timp posibil măsuri eficiente pentru a rezolva problemele cu care se confruntă industria cinematografică română”, a scris pe Facebook președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu.