Procurorii au intrat pe fir în focarul COVID-19 de la Ambulanța Olt

1
462

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a înregistrat un dosar penal în focarul COVID-19 de la Ambulanța Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au stabilit că asistenta din Mioveni s-a prezentat la muncă două zile, deși prezenta semne clinice de boală.

„În perioada 21.05/25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID 19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constatat că, o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID 19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Prin ordonanţa din data de 27 mai, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 alin. 2 Cod Penal.

1 COMENTARIU

  1. Asistenta, desi trebuia sa se gandeasca si la virus ( e de meserie), n-a facuto. Dar ce este mai grav, dupa parerea mea, este prostul management al celei care chiar se crede „marea managera” a SJA, care n-a luat nici cea mai simpla masura pentru evitarea necazurilor. Asta pentru ca habar n-are de nimic! Este doar tupeul extraordinar de ea. Cred ca de-aia a fost pusa acolo. Daca cercetarile se fac „pe bune”, se va vedea ca are toata responsabilitatea, este scris si in fisa postului. Sa-i dea Dumnezeu dupa suflet, ca o merita din plin!

Comentariile sunt închise.