Două cazuri noi COVID-19, în Olt. O asistentă din Blocul Operator al Spitalului Slatina și un bărbat

0
1269

Două cazuri noi au fost confirmate joi, 28 mai, cu coronavirus, o asistentă din Blocul Operator al Spitalului Slatina și un bărbat ce este internat din 26 mai la unitatea medicală din Slatina. Astfel, numărul îmbolnăvirilor în Olt a urcat la 80.

Managerul unității medicale, Cătălin Rotea, a precizat că asistenta medicală este asimptomatică, dar a avut însă contact cu o rudă a unui angajat confirmat pozitiv cu coronavirus de la Ambulanța Olt.

„Din cele 65 de teste efectuate pentru angajații Blocului Operator și secția Cardiologie, testul unei asistente medicale din cadrul Blocului Operator s-a confirmat pozitiv. Asistenta este asimptomatică și contact cu o rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Asistenta a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării)”, a precizat Cătălin Rotea.

Ancheta epidemiologică este în curs, urmând să fie comunicate către DSP Olt toate persoanele care au intrat în contact direct cu asistenta, colegi ai femeii chiar dacă au deja un test negativ, precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact.

Potrivit reprezentanților Spitalului Slatina, în Blocul Operator și ATI nu au fost prezenți pacienți confirmați COVID-19.

Este al treilea caz în care un angajat al SJU Slatina este confirmat cu COVID-19.

Situația celorlalte două cazuri este următoarea:

  • asistenta angajată a secției ATI a fost externată în data de 23.05.2020. Toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative;
  • asistenta angajată a secției Cardiologie este internată în prezent în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru.

Prefectura Olt a anunțat că și în cazul bărbatului confirmat, joi, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Nu se știe exact cum s-a infectat bărbatul.