LISTA. Fără declarație în localitățile din jurul Slatinei și Caracalului

0
2010

Oltenii din zonele limitrofe celor două orașe Slatina și Caracal pot circula fără declarație.

Prefectura Olt a emis, vineri, 22 mai, un comunicat prin care se precizează că nu au nevoie de declarație oltenii care merg pe o rază de 30 kilometri în jurul municipiilor Caracal și Slatina. Măsura se aplică de astăzi, 22 mai.

„Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile. În cadrul ședinței de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase, s-a stabilit faptul că, de astăzi, cetățenii județului Olt se pot deplasa fără declarație pe proprie răspundere în mai multe localități”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Localitățile unde se poate merge fără declarație pe proprie răspundere sunt:
– Municipiul Slatina și pe raza urmatoarelor localități: Balș, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Scornicești, Baldovinești, Bălteni, Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Brebeni, Călui, Cârlogani, Cezieni, Coteana, Corbu, Curtişoara, Cungrea, Dobrun, Dobrosloveni, Fălcoiu, Găneasa, Găvăneşti, Grădinari, Iancu Jianu, Icoana, Ipoteşti, Izvoarele, Mărunței, Milcov, Morunglav, Movileni, Oboga, Oporelu, Osica de Sus, Osica de Jos, Optaşi-Măgura, Pârșcoveni, Poboru, Pleșoiu, Perieți, Priseaca, Slătioara, Sârbii-Măgura, Schitu, Strejești, Șerbănești, Şopârliţa, Tătulești, Teslui, Vâlcele, Valea Mare, Verguleasa și Voineasa.

– Municipiul Caracal și pe raza următoarelor localități: Drăgănești Olt, Piatra-Olt, Băbiciu, Bârza, Brastavățu, Brâncoveni, Brebeni, Bucinișu, Cezieni, Coteana, Dăneasa, Deveselu, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Grădinile, Gostavățu, Izvoarele, Mărunței, Milcov, Obârșia, Osica de Sus, Osica de Jos, Pârșcoveni, Radomirești, Redea, Rotunda, Rusănești, Scărișoara, Sprâncenata, Stoenești, Stoicănești, Studina, Şopârliţa, Traian, Urzica, Vâlcele, Vădastra, Vădăstrița, Vlădila, Vișina, Vişina Nouă și Voineasa.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a precizat că se poate circula fără declarație în zonele limitrofe Slatinei, aceste localități fiind practic asimilate zonei metropolitante.

Declarația polițistului a fost însă contrazisă de prefectul județului, Florin Homorean, care a spus că Slatina și Caracal nu au zone metropolitane constituite conform legii și nu se poate cicula fără declarație pe proprie răspundere, iar oltenii care fac acest lucru riscă să fie amendați.