Dincă și Risipițeanu rămân după gratii

0
235

Magistrații Tribunalului Olt s-au pronunțat, astăzi, 7 mai, asupra legalității arestării preventive a celor doi inculpați din dosarul Caracal, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu.

Cei doi rămân în continuare după gratii. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

„În baza art. 348 C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 6 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații: DINCĂ GHEORGHE şi RISIPIŢEANU ŞTEFAN, în prezent deţinuţi în Penitenciarul Craiova. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p: Menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpații Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia intanței.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol- două fapte, omor calificat – două fapte, și profanare de cadavre- două fapte. Risipiţeanu trebuie să dea explicații magistaților pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, fata care a dispărut la mijlocul lunii aprilie 2019 în Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Dincă.
Alexandra Măceșanu, 15 ani, a dispărut în iulie 2019, și ea fiind luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Fata a reușit să apeleze 112, însă polițiștii nu au reușit să o localizeze.