Tot mai mulți olteni cu accidente vasculare primesc tromboliză la Spitalul Slatina

0
437

Programul pentru tromboliză de care beneficiază pacienții care suferă accidente vasculare cerebrale a continuat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, a precizat că alți șapte-opt pacienți au primit tratamentul pentru dizolvarea cheagurilor din vasele de sânge. De la demararea Programului, la unitatea medical din Slatina au primit tromboliză aproximativ 45 de bolnavi.

„Facem tromboliză la Spitalul Slatina în continuare. Am achiziționat tratamentul, pentru că programul s-a finanțat. În ultima perioadă am mai tratat șapte-opt pacienți. Noi tratăm în continuare astfel de cazuri, este plină Terapia de la Neurologie de astfel de pacienți. Nu putem spune că avem un număr peste medie, pentru că nu mai internăm bolnavii cu afecțiuni cronice, ci doar pacienții care ajung la UPU sau cei aduși cu salvarea. În total, avem undeva la 45 de pacienți ce au primit acest tratament”, a spus medicul Renică Diaconescu.

La începutul lunii martie, Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit un miliard de lei vechi fonduri pentru continuare trombolizei.

36 de pacienți din Olt, care au suferit accidente vasculare, au beneficiat de tromboliză la Spitalul Slatina, anul trecut.

Prima tromboliză s-a făcut la nivelul Spitalului Slatina pe 26 iulie 2019, când unitatea medicală a intrat în acest program.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic. Practic, substanţa dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele. Substanţa trebuie să fie administrată în primele patru ore de la producerea accidentului vascular.