Prefectura Olt: Virusul ar fi ajuns în fabrica de confecții de la Caracal de la o angajată a unei firme din alt județ

0
1601

Prefectura Olt a precizat că sursa focarului din fabrica de confecții din Caracal ar putea fi o femeie de la o altă firmă din țară. Societatea la care lucrează femeia a fost și ea închisă, după apariția unor cazuri pozitive.

„În cazul fabricii de confecții textile din municipiul Caracal, precizăm că Direcția de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecții textile, s-a deplasat, în delegație, o angajată de la o firmă dintr-un alt județ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive. Menționăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcția de Sănătate Publică Olt este în curs de desfășurare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

În cazul focarului de la Caracal, ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Olt a fost extinsă.

„Au fost identificați un număr de 261, contacți de familie ai celor 88 de anagajați, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu. În continuarea anchetei epidemiologice sunt în curs de identificare alți contacți direcți ai angajaților. În sensul identificării sursei de infectare în acest caz, prefectul județului Olt, Florin HOMOREAN, a dispus, în data de 25 aprilie, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, declanșarea unei anchete”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.