Număr mic de solicitări la Ambulanța Olt, de Paște

0
285

În comparație cu solicitările înregistrate anul trecut, în Perioada Sărbătorilor Pascale numărul solicitărilor la Ambulanța Olt a scăzut la jumătate.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Olt, medicul Dragoș Toader, a precizat că în prima zi de Paște puțin peste o sută de olteni au avut nevoie de asistență medicală de specialitate.

Cei mai mulți olteni au sunat la ambulanță pentru că au mâncat și au băut prea mult.

„Pe ultimele 24 de ore au fost doar 110 solicitări, în scădere față de zilele trecute, unde aveam 115, 120, în scădere față de anul trecut cu 50 la sută, când aveam pe vremea aceasta 180-230 de solicitări. 30 la sută sunt colici abdominale, colici biliare, 20 la sută agitații pe ingestie de alcool. A fost un singur accident rutier ușor fără victime, în zona Caracal. Persoana a fost transportată la CPU Caracal și nu s-a internat. Nu au fost prezentări deloc. Sâmbătă spre duminică am avut 127 de solicitări, iar de duminică până luni dimineață 110”, a spus medicul Dragoș Toader.

Numărul redus de solicitări are strânsă legătură cu restricțiile de circulație, dar și cu faptul că oamenii evită să ajungă în unitățile medicale, în această perioadă.