Primarul din Drăgănești, condamnat definitiv la închisoare, cu suspendare

0
1206

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat, astăzi, în dosarul primarului din Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, care a fost acuzat de fapte de corupție.

 

Magistrații au menținut decizia Judecătoriei Caracal, prin care edilul din Drăgănești a fost condamnat la doi ani și 11 de luni de pușcărie, cu suspendare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

 

Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă, iar primarul trebuie să plătească peste 12.000 de lei.

 

 

„Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Cristian Motroc. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc. Rotaru Pantelie suma de 12.590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia magistraților pronunțată astăzi.

 

În mai 2019, primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost condamnat de Judecătoria Caracal la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de trei ani, în dosarul în care este acuzat că a reparat maşina personală cu bani publici.