DGASPC Olt caută în continuare mame pentru copiii abandonați

0
571
DGASPC Olt caută în continuare mame pentru copiii abandonați. Astfel, instituția din Olt mai are nevoie de 17 asistenți maternați.
„Întrucât în anul 2020, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie-martie 2020 au fost angajați trei dintre aceștia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, tel.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.
DGASPC Olt, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 1 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.
Acest proiect are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.
În acest an, au fost depuse la sediul DGASPC Olt 21de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 12 cereri au fost evaluate, iar nouă sunt în curs de evaluare. Pe parcursul acestei luni, DGASPC Olt a amânat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și nu a organizat cursuri de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist, pentru a limita riscul de răspândire a infecției cu Covid-19.
Potrivit DGASPC Olt, salariul de încadrare pentru un asistent maternal variază în funcţie de vechime şi de numărul de copii luaţi în plasament. Un asistent maternal are un salariul brut de minimum 2.781 de lei, pentru un singur copil, cea mai mică vechime, dar va mai primi 600 de lei alocaţia de hrană și alocaţia de stat. 15 la sută este sporul pentru al doilea copil și 25 la sută pentru îngrijirea unuia cu handicap.