CJ Olt, proiect de patru milioane de lei pentru dotarea UPU Slatina

0
176

Consiliul Județean Olt a semnat, vineri, contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”. Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și are o valoare de 4.341.244,95 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile 4.254.420,05 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Într-un context atât de dificil, din punct de vedere al sănătății, considerăm vital să depunem în continuare toate eforturile susținute pentru a reuși să avem asigurate serviciile medicale de urgență, la cel mai înalt nivel. De asemenea, asigurăm locuitorii județului nostru că vom continua să desfășurăm activitățile care susțin dezvoltarea socio-economică, prin accesarea continuă a proiectelor guvernamentale, europene și prin punerea la dispoziție a tuturor resurselor economice, necesare depășirii acestei situații de urgență. Obiectivul general al proiectului îl constituie eficientizarea serviciilor integrate centrate pe pacient și a tratamentului patologiei complexe, care necesită o abordare integrată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, se arată întru-un comunicat al CJ Olt.

Astfel, vor achiziționate echipamente de ultimă generație pentru UPU Slatina, inclusiv un computer tomograf. Aparatele mai vechi vor fi înlocuite cu unele noi.