Blocaj la DAJ Olt, cu dosarele pentru vânzarea terenurilor. Vezi care este motivul

0
939

Oltenii care doresc să facă tranzacţii cu terenurile agricole trebuie să meargă cu actul de proprietate la primăria din comună, să completeze mai multe documente, printre care şi cererea şi oferta. Autorităţile locale întocmesc un dosar ce ajunge apoi la Direcţia pentru Agricultură Olt, care emite un aviz.

Astfel, sute de dosare ajung lunar la Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Olt pentru vânzarea terenurilor agricole, conform Legii 17.

Doar în februarie, specialiștii DAJ Olt au avut de verificat aproape 900 de dosare.

Directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, spune că s-a creat un blocaj.

„Nu mai facem față cu atâtea dosare, chiar s-a creat un blocaj, un decalaj. Încercăm să remediem această problemă. În februarie am avut aproape 900 de dosare. Este un volum foarte mare de muncă, pentru că toate dosarele sunt verificate de două fete, ambele debutante”, a spus Andronie.

Ținând cont de contextul epidemiologic, directorul DAJ Olt a trimis o notă către toate primăriile din județ prin care le cere să transmită aceste dosare prin poștă.

„Le-am recomandat primarilor să trimită aceste dosare prin poștă sau prin poșta electonică, pentru că există riscul să ne îmbolnăvim. În mod normal, dosarele erau aduse fizic la noi, pentru că vorbim de sute de astfel de dosare la nivelul județului, lună de lună”, a spus Andronie.