Intervențiile pe Secția de Ortopedie a Spitalului Slatina au crescut de șapte ori

0
262

Președintele CAS Olt, Florin Ciocan, i-a lăudat pe ortopezii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Tinerii medici aduși pe secție au diversificat intervențiile, ceea ce a făcut ca atât numărul, cât și gradul de complexitate să crească.

Astfel, numărul intervențiilor la unitatea medicală din Slatina a crescut de șapte ori.

„Faţă de anii 2014-2016, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a crescut foarte mult în privința Programului Național de Ortopedie. În 2016, suma plătită a fost de 100.000 de lei, făceau protezări în valoare de aproximativ 5.000 lei pe lună. La acest moment, suma a crescut de şapte ori pe an, pentru că se efectuează numeroase protezări pe Secţia de Ortopedie. Spitalul Slatina a devenit un punct important, pentru că aici vin pentru astfel de intervenții şi pacienţi din alte judeţe. Doctorii sunt foarte buni, la acest moment”, a spus Florin Ciocan.

Potrivit statisticii CAS Olt, anul trecut, au fost endoprotezați 240 de pacienți, din care 178 la Spitalul Slatina și 62 la Spitalul Caracal, înregistrându-se un cost mediu per pacient de 4.139,63 lei, cheltuielile totale fiind de 993.512,18 lei.

La nivelul celor două spitale din județ au fost implantate 246 de endoproteze, din care 44 endoproteze totale șold cimentate, 55 endoproteze totale necimentate, 36 endoproteze Moore, 48 proteze totale genunchi cu stabilizare posterioară, o proteză parțială de umăr și 62 endoproteze din categoria „alte endoproteze.