Romii fură fierul vechi de la Fabrica Aluta

0
837
Fabrica Aluta, altădată un simbol al Slatinei, a ajuns o ruină. Geamurile au fost sparte, iar romii au început să fure tot ce găsesc prin clădirea părăsită.
Mai mulți romi au fost săltați de jandarmii olteni, după ce au dat năvală la fierul vechi din clădire.
Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au precizat că au avut două intervenții în curtea fabricii Aluta.
„În luna februarie, au fost executate două acţiuni, în zilele de 21 februarie și 23 februarie, în zona fostei societăţi comerciale SC ALUTA SA, pentru prevenirea sustragerii de fier vechi din societate. Ca urmare a executării acestor acţiuni, au fost aplicate șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.950 lei. Menţionăm faptul că acţiunile au fost executate în baza informaţiilor proprii”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.
La începutul acestui an, reprezentanții fabricii ALUTA au concediat ultimii angajați.Atunci au fost produse și ultimele pâini, care au ajuns pe mesele slătinenilor.În locul Fabricii Aluta va fi construit un nou centru comercial. Toate spațiile din oraș care au aparținut ALUTA au și ele lacătul pe ușă.