Președintele PNL Olt a explicat de ce consilierii liberali au boicotat aprobarea bugetului municipiului Slatina

0
764

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a susţinut vineri, 21 februarie, o conferință de presă, la sediul partidului din Slatina.

 În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de subiecte, principalele teme ale conferinței vizând declanșarea alegerilor anticipate, dar și desemnarea candidaților PNL pentru funcția de primar la alegerile locale.

Șeful PNL Olt a subliniat că alegerile anticipate sunt o necesitate în contextul politic actual.

Alegerile anticipate nu sunt un moft al Partidului Național Liberal sau o încercare de a exploata un rezultat sau un scor foarte bun la care noi ne aflăm acum. Alegerile anticipate sunt o necesitate pentru situația actuală politică în care se află România. Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură pentru că și-a asumat o chestiune pe care 80 la sută, conform tuturor cercetărilor sociologice, dintre români și-o doresc, și anume revenirea la alegerea primarilor în două tururi”, a subliniat Voiculescu.

Cel de-al doilea punct de pe ordine de zi a conferinței a  făcut referire  la decizia  grupului de consilieri locali PNL de a boicota ședința extraordinară în cadrul căreia a fost aprobat bugetul municipiului Slatina.  Și asta în condițiile în care cu o zi înainte consilierii liberali își dăduseră acceptul în ședințele pe comisii pentru modul de repartizare a sumelor pe categorii de cheltuieli.

Liderul organizației județene a PNL Olt a explicat care a fost motivul pentru care consilierii liberali au absentat de la ședința extraordinară. „ Grupul consilierilor locali PNL a luat decizia de a nu participa la ședința de Consiliu Local în care s-a aprobat bugetul, chiar dacă cu o zi înainte, au participat la ședințele pe comisii. Au luat decizia de a nu participa din cauza modalității în care toate aceste ședințe sunt convocate și nu de puține ori atât eu, cât și colegii mei am atras atenția sau i-am rugat pe cei din aparatul de specialitate al primăriei în primul rând să respecte legea. Și toate aceste convocări să se facă conform legii, nu preferențial pentru noi sau pentru alții. Pentru această abordare față de noi, care este o lipsă de respect, că tot i-am auzit pe unii de lipsă de respect față de cetățeni, noi am decis să nu participăm la vot. Mai mult decât atât bugetul municipiului Slatina nu cred că este adaptat pe nevoile pe care  municipiul Slatina le are. De altfel, 70% din bugetul pe anul 2020 la nivelul municipiului Slatina este reprezentat de cheltuieli de funcționare, adică salarii și tot ce ține de activitatea instituțiilor din subordine. Prin comparație administrațiile liberale din alte zone în buget au cheltuieli de funcționare de maxim 40%, între 30 și 40 la sută. (…) Slatina la bugetul pe care îl are și am văzut că reprezentanții și primarul se lăudau că avem un buget bun, păi cu acest buget care este de mulți ani așa de bun, municipiul Slatina trebuia să fie un reper  pentru toată zona Olteniei”, a relevat șeful PNL Olt.

Ultimul subiect al conferinței a vizat desemnarea candidaților PNL pentru funcția de primar. În acest context, președintele Voiculescu a făcut publică lista candidaților stabiliți de PNL, până în prezent, pentru alegerile locale. „În plan organizatoric filiala PNL este în această procedură de desemnare a candidaților pentru funcțiile de primar. La nivelul comunelor suntem undeva la 70-80% cu această desemnare. În ședința Biroului politic am și validat candidații în localitățile unde lucrurile sunt clare și unde am făcut și în mare parte și sondaje de opinie. De asemenea, la nivelul celor două municipii situația este clară. Avem candidați stabiliți, la Slatina –Mario de Mezzo și la Caracal-dr. Cristian Conea, iar în orașe avem următorii candidați: Corabia-George Ciucu, Balș-Mădălin Teodosescu, Piatra Olt-Emilian Păun, Drăgănești-Olt-Tudorică Marian, Potcoava-Oprea Florin și Scornicești-Tudor Daniel”, a conchis Voiculescu.