Controale la sânge pe șantierele din Olt

1
221

Inspectorii de muncă olteni vor desfășura, în acest an, o amplă campanie de verificare a firmelor care activează în domeniul construcţiilor pentru combaterea riscurilor de cădere de la înălţime.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspectorul şef Cristian Ungureanu, obiectivele campaniei sunt: organizarea  activităţilor  de  securitate  şi  sănătate  în  muncă pe șantierele temporare sau mobile; instruirea lucrătorilor; lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție; utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile și respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Campania se va desfășura în mai multe etape începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Acţiunile de control se vor desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2020. Acţiunile de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se vor realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, funcție de termenele dispuse cu ocazia controalelor

 

 

1 COMENTARIU

  1. Articus face lucrări de patru ani fără autorizație de construcție. Se lauda cu pile. Un nou colectiv? Patru săli de nunti, patru mistere, drone care zboară pe afara, artificii aruncate de pe trotuar, aruncare gunoi cu suflanta obiecte. Dacă nu deține autorizație de construcție atunci nici isu. Cine e răspunzător? Parcare zero. Funcționează astfel de patru ani. Cele patru săli nu sunt izolate fonic, sase uși se deschid în strada. Paralizează un cartier întreg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here