Siminica Mirea: vot pentru binele copiilor din România

1
186

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, s-a numărat printre parlamentarii care au votat proiectul de lege privind stabilirea numărului de elevi în funcție de ivelul de învățământ.

„În calitate de parlamentar, îmi este prioritară orice modificare legislativă care vizează binele celor mici.

În şedinţa Senatului, cameră decizională cu privire la această lege, am votat un pachet de modificări la Legea Educaţiei menite să vină în sprijinul elevilor elevilor.
Am votat ca, în formarea antepreșcolară, grupa să cuprindă în medie 6 copii, dar nu mai puțin de 3 și nu mai mult de 8; în învățământul preșcolar, grupa să cuprindă în medie 12 preșcolari, dar nu mai puțin de 6 și nu mai mult de 17; în învățământul primar, clasa să cuprindă în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22; în învățământul gimnazial şi liceal, clasa să cuprindă în medie 22 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 26.

De asemenea, elevii vor beneficia şi de decontarea navetei școlare și gratuitate în accesul la muzee, concerte, teatru, operă sau film. Acestea sunt principalele modificări care sprijină dezvoltarea elevilor. Voi continua să mă implic pentru a îndrepta și îmbunătăți cadrul legislativ care vizează interesele copiilor”, a declarat Siminica Mirea.

1 COMENTARIU

  1. D-NA CU REGRET TREBUIE SA VA CONTRAZIC ;NU LA BINELE COPIILOR V-ATI GANDIT CI LA NR DE VOTANTI DIN SISTEMUL FALIMENTAR DE INVATAMANT INCLUSIV PROFESORII SI FEMEILE DE SERVICIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here