Primarul Caracalului explica “legea” salariilor din primarie

3
696

În urma informațiilor eronate apărute în mediul on line, domnul primar al municipiului Caracal, Radu Liviu, face următoarele precizări:

”Stabilirea salariilor personalului încadrat în cadrul Primăriei Municipiului Caracal s-a făcut respectând prevederile art. 11 din Legea 153/2017 – Lege cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Menționez că salariile funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Caracal nu au fost majorate din anul 2017. Mai mult decât atât, sporul de 10% pentru radiații nu a fost acordat niciodată, niciunui angajat al instituției, angajații din familia ocupațională „Administrație” nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă de niciun fel.
Începând cu anul 2019 salariile funcționarilor publici trebuiau actualizate raportat la salariul minim brut pe economie din anul respectiv, ca valoare de referință a coeficientului 1 din grilele de salarizare aprobate prin HCL 143/2017.
”Mărirea” de salarii, despre care se discută atât de aprins în ultimul timp, nu este altceva decât actualizarea acestora conform nivelului salariului minim brut pe țară. Făcând un calcul, se constată că procentul de majorare pentru ultimii 2 ani este în fapt de 22%, iar în urma consultărilor cu sindicatul reprezentativ am convenit asupra unei majorări de 12% a salariilor de bază.
O altă informație eronată se referă la salariile uriașe ale șoferului și doamnelor care se ocupă de curățenia din instituție. Fac o precizare: venitul salarial NET al șoferului este de 1815 lei, iar al îngrijitorului de curățenie este de maxim 1765 lei.
În comunicatul privind transparența veniturilor salariale publicat pe site-ul Primăriei sunt înscrise, conform legii, salariile de bază brute, și nu salariile nete, care reprezintă în medie 60% din cuantum-urile brute publicate.”

3 COMENTARII

 1. Salariile la stat în România au ajuns la nivelul celor din Polonia și le-au depășit pe cele din Ungaria.Cele din privat sunt cu ani in urma...

  Daca era asa de bine cu PSD,acum aveam salarii si pensiii decente ca-n Polonia si Slovenia.respectiv majoritea romanilor plecati in Occident, dupa un salariu decent,acum erau in tara lor natala.Dar ipocritii si oportunistiii de politicieni ai PSD incearca acum sa minta din nou electoratul ca ei nu sunt vinovati de dezastrul social,politic,economic si financiar al tarii.Adica pana acum au stat calare pe aceasta tara si au furat si si-au aranjat neamurile pana la gradul patru de rudenie,iar acum vin sa ne spuna,cu acelasi tupeu,ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroas…

 2. Sunt foarte bune aceste precizari, dle primar.
  Nu cred ca trebuia sa le faceti dvs. personal ci purtatorul de cuvant al primariei, daca este.
  Daca nu, un specialist economico-financiar. Dupa cate stiu , dvs. sunteti inginer si este o mare diferenta de intelegere a comunicarilor de tip economico-financiar.
  Referitor la prevederile Legii nr. 153/2017,pe care ati invocat-o in cuprinsul mesajului transmis cetatenilor, neaplicarea la termen a unora dintre prevederile acesteia (ca si a altor prevederi legale) poate constitui un motiv de actionare in judecata de catre salariati sau de membrii unui sindicat, daca este legal constituit in cadrul primariei Caracal, a acesteia.
  Deci, va recomand sa studiati mult mai atent prevederile legale in domeniul asigurarii intocmai a drepturilor salariale tuturor salariatilor, facand abstractie de ,, politic,,!!
  ,,NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE,, Art. 16 alin.2 din Constitutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here