Începe tăvălugul schimbărilor în instituțiile deconcentrate din Olt. Ce directori vor fi înlocuiți

10
4092

Primele instituții deconcentrate din Olt unde vor fi operate schimbări la nivelul conducerilor sunt Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, Directia Agricolă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Olt. Declarația a fost făcută, vineri, 13 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. Deocamdată, nu au fost vehiculate numele celor care vor fi numiți în funcțiile respective.

Schimbarea Guvernului va conduce la schimbări în rândul conducerilor instituțiilor deconcentrate din Olt. Pe mesele miniștrilor din Guvernul Orban au ajuns deja o serie de propuneri pentru instituțiile unde se impune schimbarea șefilor de deconcentrate. Printre directorii vizați de schimbare se numără cei care sunt împuterniciți sau sunt prin delegare. În acest moment, singurii directori care nu vor fi atinși de curentul schimbărilor sunt cei care au dat examen pe post.

Primele schimbări vor fi la instituțiile publice unde directorii sunt prin delegare sau împuterniciți și nu au examen. Aș putea să vă dau exemplu Finanțele Publice unde sunt cu împuternicire, Direcția Agricolă și APIA. Aici sunt cu împuternicire. Cred că și AFIR-ul dacă nu mă înșel, de asemenea nu au concurs. Bine acum nu putem să nu recunoaștem că fiind un program politic trebuie să fie oameni care îmbrățișează doctrina liberală, bineînțeles și oameni competenți. Noi vrem  ca activitatea să se desfășoare, în folosul oamenilor, în folosul cetățeanului. Aceasta este prima condiție”, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Dacă liberalii au liber la propuneri pe mai multe paliere, ALDE ar putea să primească prin negociere politică câteva posturi la nivelul instituțiilor.Nu există un procent, dar vor fi câteva instituții unde ALDE va avea un cuvânt de spus, trei sau patru instituții. Ele sunt deja stabilite. Sunt chestiuni care țin de susținerea parlamentară și nu aș putea să  vă spun la acest moment”, susține liderul liberalilor olteni.

În următoarele zile va fi numit noul prefect al județului Olt.Deși nu se dă un vot pentru această chestiune pentru că prefectul este încă apolitic în România, cu toate că el este reprezentantul unui Guvern care este politic, susținerea Filialei Olt a PNL este pentru fostul nostru coleg, Florin Homorean. Nu există alt nume vehiculat, dar sunt chestiuni procedurale care țin de MAI și de  Guvernul Orban. Domnul Florin Homorean va fi prefectul județului Olt”, a conchis președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

10 COMENTARII

 1. Vin vremuri grele pentru lichelele comuniste si epigonii din PSD.Au furat si au saracit un popor intreg si acum trebuie sa dea inapoi ce au furat din banul public..Se aude, Stanescule?Se aude, Oprescule?Se aude, Mot?
  Azi premierul Ludovic Orban a declarat că peste 80% dintre contractele semnate prin Fondul de Investiţii şi Dezvoltare sunt către primarii de la PSD.Gândiţi-vă ce cheltuială voiau să provoace cei din guvernul PSD, imaginaţi-vă, dacă nu îi opream, ce factură venea peste un an. Dintre proiectele depuse, s-au propus spre aprobare 696 proiecte în valoare de 10,3 miliarde, asta în condiţiile în care plafonul de tragere a fost iniţial de 300 de milioane şi a fost redus la 120 de milioane. Practic nu aveau de unde. I-au păcălit şi pe primarii lor că le dau banii, şi-au bătut joc, iar ei nu aveau capacitatea de tragere. Din fericire, nu s-au semnat decât 239 de contracte, în valoare de 6,6 miliarde lei, iar dintre contractele semnate, au fost alocate avansuri doar către 40 de contracte”, a spus Orban în debutul şedinţei de guvern. Premierul a afirmat că, odată cu încetarea existenţei Fondului, contractele semnate şi care nu au beneficiat de plăţi vor rămâne fără obiect. Iar acolo unde s-au făcut plăţi se vor face controale pentru a se vedea dacă se pot recupera banii.
  Asa s-a intamplat si cu PNDL.La Olt au fost gasite plati neconforme cu realitatea din teren..
  ”E inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu-şi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă. În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a declarat Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

 2. Dar de unde face rost PNL ul de atatia manageri noi ma intreb? Ca de 20 de ani partidul zace in anonimat. Acuma, a descoperit ca are oameni sa inlocuiasca toti manageri de spitale din tara, toti directorii, etc. Or fi stat toti oamenii astia in asteptare de 20 de ani? Ca practica te face mai bun.

 3. Care sunt directorii de la ALDE?Bolborea de la DSVSA, nepotul lui Paul Stănescu.care a trecut ieri de la PSD la ALDE. Liberalii de la Olt nu sunteti demni de sintagma ,,liberal”! Să vă fie rușine pentru jocurile mizerabile pe care le faceti!

 4. Unde este Rares Bogdan,unde este Sică Mandolină,dar mai ales GHINION,ce PROMITEAU,noi nu facem că PSD,ce fac ?,la fel că PSD dar cu alți meritocrati,ghinion….

 5. Toti primarii PSD vor trece cu arme si bagaje in PNL…Ca asa-i la olteni..interesul isi poarta fesul..Dar de data aceasta,PSD dispare definitiv din viata politica si romaneasca,deoarece dupa marile migratii ale primarilor PSD in tabara PNL,partidul comunistilor isi pierde sustinerea in Oltenia.

 6. Președintele Klaus Iohannis pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD. N-a renunțat la alegerile anticipate, spun surse bine informate din anturajul prezidențial. Conform tuturor analizelor efectuate, PSD ar suferi o infrangere fara precedent daca alegerile parlamentare s-ar desfasura in primavara anului viitor.
  Asadar,Stanescu si ai lui pot sa fuga in Cuba…

 7. La Topana primarul PSD ist a mințit oamenii că le asfaltează străzile.
  Minciuni pentru a-și asigura voturile la locale.nici un drum nu a fost pietruit sate Gojgarei ,Cioaca,Gherăești lăsate în paragină și culmea banii cheltuiți pe pomul de Crăciun de la primărie.
  Sa plece acest primar sau o sa l huiduim noi locuitorii..

 8. Iarta-ne Doamne, ca nu stim ..cum sa (ne) mai mintim! Am devenit noi, cetatenii, cobaii unor ipocriti care ne macina zilele si sanatatea cu aberatii care mai de care. De-abia ziceam ca am terminat cu PSD, cu ,,gastile,, care s-au format de ani buni in jurul banului public si…hopa, vine PNL pe un cal albastru si incepe..marea racolare!
  Mai incepe ,,epurarea,, functiilor publice cu te miri cine! Slugi nevolnice ale unor lideri de partide habarnisti in ale profesionalismului, numiti si mentinuti in functii numai pentru a servi interesele obscure sau de grup ale unor,, grei,, penali care s-au abonat la banul public.
  Au iesit definitiv din calcul profesionalismul, experienta, cazierul judiciar sau fiscal precum si familismul!!!!
  Nimic din ceea ce ar recomanda un OM CORECT pentru o posibila functie ,,la stat,, nu mai sta in fata ipocritilor: totul pe pile, relatii, cunostinte, nepotism!!! Epave umane cu chipuri de om……
  Vai de noi, dragi concetateni! Cine ne mai reda timpul, sanatatea, bunatatea, dorinta de viata si iertarea lui Dumnezeu in fata acestor nevolnici pe care NOI II VOTAM???
  Iarta-ne Doamne, ca nu am stiut, nu stim si nici nu vom sti ceea ce facem(votam)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here