Protejata lui Darius Vâlcov ar urma să fie angajată la Agenția Națională a Medicamentului

0
717

Adriana Cotel, o apropiată a controversatului Darius Vâlcov, este pe punctul de a fi angajată la Agenția Națională a Medicamentului, deși a fost demisă recent de la șefia Institutului Fundeni, potrivit unor surse citate de g4media.ro.

De altfel, chiar Darius Vâlcov este cel care ar fi propulsat-o în mai multe posturi-cheie din sistemul de sănătate. Un alt apropiat al fostului primar, Marius Șișu, care este actualul președinte al ANM, ar fi de acord cu detașarea Adrianei Cotel de la firma SC Perfect Balance SRL din Craiova pe postul de șef Serviciu raportare și monitorizare.

Până și firma la care s-a angajat Cotel este controlată tot de o apropiată a lui Darius Vâlcov, și anume Mihaela Triculescu, care fusese instalată la șefia ANAF tot în urma demersurilor întreprinse de acesta.

Într-o premieră absolută, ANM este condusă de un om fără studii de farmacie, în persoana lui Marius Șișu, care ajungea la vârful instituției în februarie 2019, când era numit de Guvernul PSD. Actualul șef al ANM a absolvit studii economice, dar nu a reușit să intre la Facultatea de Farmacie, după cum au arătat ziariștii Recorder într-o investigație. El a picat în 2012 examentul de intrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25.

Adriana Cotel, ascesiune profesională fulminantă în ultimii ani, sub protecția lui Darius Vâlcov

Adriana Cotel este cunoscută drept o protejată a lui Darius Vâlcov, aceasta având o ascensiune profesională fulminantă în ultimii ani.

Ea a fost numită în octombrie 2018 în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului, o instituție – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România.

În ianuarie 2019, Dăncilă a numit-o pe Adriana Cotel preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Cotel o înlocuit-o în funcţie pe Alina Tănase, care a fost numită manager interimar la Fundeni la mijlocul lunii august.

Adriana Cotel a refuzat constant să-și publice CV-ul, deși răspunderea pe care a avut-o în CNAS și ANM a fost enormă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro.

Recorder a descoperit că pe lângă funcțiile primite în diverse instituții ale statului, biografia Adrianei Cotel ascunde o ascensiune cel puțin la fel de spectaculoasă și pe partea academică. În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Înainte de a fi plasată de Vâlcov în vârful celor mai mari instituții din piața de sănătate, Adriana Cotel fusese specialist în biotehnologie la compania Alvogen Romania, un producător de medicamente activ pe piața internă.

Sursa: b1.ro