Marius Oprescu: „Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât””

7
275

Alesul naţiunii în funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi-a făcut din distrugerea PSD un laitmotiv al întregii sale campanii electorale. După câştigarea alegerilor, ar fi fost de aşteptat s-o lase mai moale pe acest subiect. Numai că, la toate întâlnirile ulterioare cu liderii PNL şi cu membrii „guvernului meu”, din gura realesului preşedinte al României a zburat mereu câte un porumbel cu acelaşi mesaj anti-PSD, avertizând că PSD încă trăieşte şi că lupta trebuie să continue până la moartea lui deplină şi definitivă. Un fel de soluţie finală pe care preşedintele României o recomandă pe un ton imperios susţinătorilor săi, aruncându-ne cu gândul prin anii ’30 ai secolului trecut.  

Am asistat, joia trecută, la sediul PSD Olt din Slatina, la o conferinţă de presă avându-i ca protagonişti pe Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, şi Marius Oprescu, preşedintele executiv. Impresia generală pe care ne-au făcut-o cei doi lideri social-democraţi seamănă întrucâtva cu cea în baza căreia Petru Rareş a putut să exclame: „Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât!”. Petru Rareş rostea aceste cuvinte într-un moment în care îşi pierduse ţara, ocupată de „copiii de suflet” ai Semilunii. Într-un alt moment istoric, cu ţara ocupată de trupele germane şi guvernul retras la Iaşi, Nicolae Iorga rostea un discurs memorabil, la 14 decembrie 1916, în care regăsim cuvintele lui Rareş. Spunea Nicolae Iorga, în faţa parlamentarilor reuniţi în şedinţă, în sala mare a Teatrului Naţional din Iaşi: „(…) în colţul acesta unde ne-am strâns, să păstrăm cu scumpătate sămânţa de credinţă, şi vom vedea şi noi la rândul nostru dispărând negura stăpânirii străine şi vom putea zice ca Petru Rareş, fiul lui Ştefan, că vom fi iarăşi ce am fost, şi încă mai mult decât atât”. I.G.Duca zicea că a fost rostit atunci cel mai mobilizator discurs din istoria românească. A fost un adevărat imn de credinţă în victoria care avea să ne salveze, la Mărăşeşti.

De bună seamă, păstrând proporţiile, dezastrul în care se află acum PSD îi determină pe liderii săi să gândească în cuvintele pe care Petru Rareş le exprima în 1538, iar Nicolae Iorga le repeta în 1916. Şi PSD şi-a pierdut ţara, dar a pierdut-o pe mâna lui. Pur şi simplu, s-a comportat ca un sinucigaş, s-a aruncat singur într-un puţ pe care adversarii politici i l-au pregătit cu viclenie, din timp şi pe îndelete. Şi dacă peste gura puţului nu s-a prăvălit niciun munte, încă este loc de speranţă. Cât timp se mai vede un petic de cer, PSD are tot dreptul să spere. Câtă vreme se mai poate respira sub valul de ură pe care adversarii săi politici încă îl mai rostogolesc peste ţărmurile sale, PSD este dator să încerce să revină la suprafaţă.

Chiar dacă trebuie să străpungă banchiza groasă a manipulării, în stratul de gheaţă de deasupra i-au mai rămas câteva copci care-i asigură oxigenul necesar. Una dintre ele este chiar judeţul Olt. Aici, social-democraţii au câştigat alegerile, ceea ce poate însemna mâna salvatoare care va trage la mal întreg PSD-ul. Pentru aceasta, pentru fidelitatea de care a dat dovadă, Paul Stănescu şi Marius Oprescu au mulţumit electoratului oltean, asigurându-l că, în scurt timp, lucrurile vor reintra în matca lor firească şi la nivel naţional. Se va întâmpla, adică, ceea ce Marius Oprescu a spus-o răspicat: „Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât”.

Constantin Smedescu

7 COMENTARII

 1. S-a desteptat lumea,nu mai voteaza ca i-a marit pensia,ca PSD-ul sa fie lasat sa fure. „Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât”.Deci cand vor reveni vor fura mai mult.

 2. Isi face mari iluzii demagogul sef al PSD Olt,Marius Oprescu,deoarece pentru PSD o data a trecut baba cu colacii pe ulita.Vreme de 30 de ani,acest partid al hotilor si al diletantilor:PSD, a avut puterea politica si admnistrativa datorita faptului ca acest partid a preluat toate organizatiile Partidului Comunist Roman,cu tot cu activistii PCR,agitatorii,informatorii,militienii si securistii Statului Roman.
  De fapt si de drept,in 22 decembrie 1989,ora 16:00.partidul comunist a cazut cu tot cu forma de guvernamant:republica,dar datorita manevrelor subvesive,manipularilor,diversiunilor si al crimelor ,sprijinit nemijlocit de armata,Ion Iliescu a reusit sa salveze de la pierire sistemul politic comunist instalat de sovietici in 6 martie1945Acest regim comunist,impus de sovietici,la 30 decembrie 1947, impreună cu Gheorghiu-Dej, Groza l-a fortat pe regele Mihai sa abdice, in cursul aceleiasi zile proclamand, in mod ilegal și neconstitutional, in parlament, republica populara romana,. In acest sens,fostul activist PCR,ideologul sef al PSD,Ion Iliescu,afirma: Eu am venit pe valul Revoluţiei, revoluţia nu a fost generată de oameni ca mine”, este mesajul standard al lui Ion Iliescu din ultimii 30 de ani.Dar Parchetul Militar confirmă lovitura de stat, nu revoluția din decembrie 1989!
  Toata gasca de hoti si de diletanti ai PSD,respectiv toti fostii activisti PCR,tortionari,informatori,militieni,securisti si copiii lor din toate institutiile Statului, sa se priveasca in oglinda constintei-bineinteles, daca o au,apoi sa vina in fata poporului roman sa ceara iertare pentru tot ce au distrus in plan social,politic,economic si cultural.Dupa ce ca au furat din banul public si au pus pe fuga,in cautarea unui trai bun,peste 10 milioane de romani,ar fi cazul sa lase minciunile si diversiunile tipic comuniste.
  Nu de alta,dar s-ar parea ca concluziile DIICOT sa fie nefavorabile PSD,deoarece sezizrea facuta Parchetului General este destul de clara…,,In acest context se impune deschiderea unui dosar în Justitie cu privire la cercetarea actelor și faptelor comise la 30 Decembrie 1947, ca parte a atacului generalizat și sistematic asupra instituțiilor statului, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, declanșat de structurile militare și paramilitare care au răsturnat ordineaconstituțională în Regatul României și au capturat Statul Român până în Decembrie 1989 – Iunie 1990 …. ,,
  Asadar,daca se demonstrează ca a fost incalcata ordinea constitutionala si a fost desfiintat statul de drept in 1947,atunci trebuie ca Parlamentul Romaniei sa se intalneasca in cel mai rapid termen si sa declare criza constitutionala.Ce inseamna asta din punct de vedere juridic ,constitutional? Inseamna ca se repune Constitutia din 1923 ori se trece la votarea unei noi Constitutii.Dar cred ca cel mai sigur,se va repune Constitutia Romaniei din 1923.Dar in acelasi timp,dupa reinstaurarea monarhiei constitutionale in Romania,partidul social democrat,urmasul PCR,de fapt si de drept,va fi scos in afara legii….
  Oricum,Marius Oprescu habar n-are ca el face parte dintr-un partid care este deja in moarte clinica…Dar o sa se convinga de acest adevar…

 3. Cu toate manevrele subversive,minciunile si regruparile lor si cu toate constiintele lor incarcate de pacate si patimi,a celor care au stapanit aceasta tara si au furat-o ca-n codru,sa stiti ca drumul PSD ,in mod clar si ireversibil,duce spre dezintegrare totala a intregului partid al lui Ion Iliescu..

 4. Pana si fostul activist PCR si parintele ideologic al PSD,Ion Iliescu,in ultimul interviu,recunoaste sfarsitul politic al PSD.
  ,,După aderarea României la UE, mulţi foşti alegători ai PSD au plecat în Occident şi votează acum pentru partidele de dreapta. Cel mai rău lucru este însă că PSD nu mai funcţionează ideologic, ci doar ca instrument de putere.,,
  Dar unii precum Stanescu,Oprescu si Mot si multi altii politicianisti ai PSD,se agita degeaba sa ne explice ca PSD este un partid viu,dar in realitate nu este decat un partid mort,dar care pare viu..ca Lenin.
  Deja incep sa fie anchetati de DNA parlamentarii PSD.

 5. Secretarul general interimar PSD, Paul Stănescu, le-a spus colegilor senatori și deputați, luni, la o ședință în Parlament, că își cere scuze pentru scandalul iscat după afirmațiile sale legate de un blat între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. „Eu vă cer scuze dacă v-am supărat”, le-a spus Stănescu PSD-iștilor, au relatat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here