Bătaia este ruptă din rai

5
252

Bătaia încasată de PSD în cele două reprize electorale din acest an, europarlamentare şi prezidenţiale, este comparabilă, prin proporţiile ei, cu cea încasată de naţionala de fotbal a României în meciul cu Spania. Sau, dacă vreţi să ne situăm într-un registru mai specific, cu bătaia încasată de Lucian Bute, de pe urma căreia boxerul român şi-a pierdut centura de campion mondial. O bătaie atât de categorică, încât adversarul lui Bute nici măcar nu s-a mai văzut legat de obligaţia contractuală de a-i acorda revanşa, din moment ce, a susţinut el, nimeni nu mai putea fi interesat de un asemenea meci în care dezechilibrul de forţe era atât de evident. Cam în aceiaşi termeni gândeşte acum dreapta politică românească, pentru care orice nouă bătălie cu PSD, de aici încolo, este ca şi câştigată, înainte de a începe. Totuşi, din respect pentru jocul democratic, va participa şi la alegerile de anul viitor, deşi nu mai are cine să i se opună.

Cu ochii umflaţi şi negri de atâţia pumni încasaţi, PSD, scos pe braţe din ring, dă semne că nu are de gând să moară. Ridicându-se de la podea şi clătinându-se încă pe picioare, partidul lui Dragnea şi al Dăncilei se străduieşte să supravieţuiască în faţa noilor prădători care i-au invadat teritoriul şi ameninţă chiar să-l arunce în afara junglei. În încercarea de a evita acest deznodământ şi cu speranţa, considerată acum utopică, de a-şi recâştiga teritoriul, PSD şi-a ales, zilel trecute, o nouă conducere, cu Marcel Ciolacu preşedinte interimar şi Paul Stănescu secretar general.

 Încă sub efectul năucitor al loviturilor primite, PSD a avut totuşi puterea şi luciditatea de a-şi alege o conducere nouă, în care îl remarcăm pe olteanul nostru, Paul Stănescu, de la care, ştiute fiindu-i capacităţile organizatorice, aşteptăm revirimentul social-democraţiei. Chiar şi sub un alt nume şi cu o altă siglă. Avem nevoie şi de stânga, în condiţiile în care orice democraţie normală este ambidextră. Dacă de viitorul dreptei, cel puţin pe termen scurt, suntem siguri, la câtă susţinere populară are acum, trebuie să fim la fel de siguri şi de viitorul stângii, la câtă sărăcie poate să genereze dreapta, în afara celor câtorva insule de bogăţie, prin mecanismele ei naturale de funcţionare. Un viitor care ar putea să înceapă cu stoparea alunecărilor de teren (citeşte demisii sau excluderi) şi repopularea versanţilor cu puiet viguros (simplul fapt că eşti tânăr nu este garanţia unei capacităţi de decizie, înţelepte şi responsabile!). Cu alte cuvinte, PSD (dacă se va păstra acest nume) trebuie să-şi propună neapărat şi neîntârziat să recîştige cât mai multe din terenurile proprii de vânătoare şi, concomitent, să pregătească asaltul în vederea recuceririi junglei politice. Este, de fapt, viitorul întregii stângi din România, pentru care alegerile de anul viitor pot însemna o problemă de a fi sau a nu fi pentru o bună perioadă de timp, de aici încolo.

Multă vreme, în toate sistemele de învăţământ din lume, bătaia a fost acceptată printre formele de educaţie ale viitorilor adulţi. Probabil, la noi mai mult decât oriunde, de vreme ce numai la noi s-a încetăţenit zicala „bătaia este ruptă din rai”. O expresie care trebuie să-i intre bine în cap PSD-ului, după bătaia cumplită pe care i-a administrat-o poporul, într-un moment în care se considera la adăpost de furia lui numai prin faptul că i-a sporit tainul. Nu de alta, dar, vorbind exclusiv de PSD-ul ultimilor 3-4 ani, el este singurul care s-a comportat ca un fiu natural al acestui popor, ceilalţi părând a fi mai degrabă rezultaţi din amoruri trecătoare cu străinii.

Constantin Smedescu

5 COMENTARII

  1. Pentru politicienii PSD-uluii, a le spune că sunt oportunişti este o laudă, nu o insultă, o recunoaştere a unei calităţi, nu evidenţierea unui defect.

    Era de asteptat sa incepeti cu ridicarea in slavi a partidului care a venit la putere prin minciuna,crima si hotie la drumul mare.Dar in mod deosebit,observ,ca aveti o obsesie pentru vataful, parvenitul si oprtunistul de Paul Stanescu..Sa stiti ca acest partid,urmas al PCR-ului,nu are cum sa se reformeze,deoarece toti cei care au condus si conduc acest partid de aproape 30 de ani,au fost si sunt o gasca de lichele,o grupare infractionala bine organizata,care n-au avut nicio treaba cu idealurile si principiile social democratiei,ci au avut doar interese personale si de grup.Uitati-va la fosta sluga a comunistilor,respectiv la Paul Stanescu..Ce a facut el bun pentru bunastarea Oltului?Absolut nimic.Dar pentru el,familie,neamuri si prieteni,a tras toate sforile.Nu exista institutie a Statului Roman in care sa nu fie un om impus de aceasta lichea comunista.Daca s-ar face o analiza cum au dobandit functiile si averile,in mod sigur,vom descoperi ca tot ce au obtinut ei vreme de aproape 30 de ani,s-a obtinut doar prin incalcarea legilor acestei tari.Bani furati din fonduri nationale si europene..Functii dobandite prin manevre politice…In majoritatea institutiilor Statului Roman sunt oameni ai PSD-ului cu diplome false si doctorate plagiate..cu analfabetism functional.Acestia sunt cei pe care partidul hotilor dovediti a reusit sa ii impuna in toate institutiile Statului Roman.
    Acum,dupa marea infrangere,baronii rosii incearca sa minta inca o data poporul roman..Dar de data aceasta poprul roman s-a trezit din somnul ratiunii..Daca in trecut PSD-ul era majoritar,acum sunt in cadere libera.Cu toata propaganda si toate diversiunile puse la cale de cozile de topor ale regimului comunist,PSD-ul este ca Lenin,mort,dar care pare viu..

  2. ,,Partidul lui Ion Iliescu, metamorfozat sub mai multe denumiri, sub hainele căruia cadrele fostului partid comunist și ale Securității au paralizat România, pare să fi ajuns la sfârșit. Paradoxul este că acest început de final vine de la o greșeală impardonabilă prin care candidatul la alegerile prezidențiale nu și-a depus mandatul imediat după anunțarea propriului eșec în alegeri. Nu aberanta resetare a României invocată de Klaus Iohannis, a României, este aceea care trimite la gunoi fostul partid totalitar metamorfozat, ci starea de fapt a țării. PSD s-a dovedit a fi incapabil să apere legalitatea, transformând instituțiile statului într-o rezervă uriașă contra intersului public. Reformele privind România au fost minimalizate până la grotesc prin invocarea austerității. Partidul lui Ion Iliescu sfârșește tardiv, după 30 de ani de subminare națională. Sfârșitul PSD-ului vine și pe fondul denunțării statului paralel, situație care i-a asigurat premizele sinuciderii asistate.,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here