Sute de locuri de muncă pentru olteni, la cules de mazăre

0
195

Oltenii care doresc să lucreze în străinătate, în domeniul agricol, au acum o mare oportunitate. Un angajator danez, cu ferme în Portugalia şi Danemarca, recrutează în următoarea perioadă culegători de mazăre. Sunt oferite peste 200 de locuri de muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 210 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Cerinţele angajatorului sunt: vârsta minimă 18 ani, abilități de muncă în agricultură și condiție fizică bună. Nu se solicită cunoașterea unei limbi străine. Durata contractului este martie – mai 2020, în Portugalia (60 de locuri de muncă), şi mai – septembrie 2020, în Danemarca (150 de locuri de muncă). Program de lucru 40 – 50 ore, 6 zile/săptămână.

În Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. De asemenea, se asigură transport săptămânal la supermarket, posibilitate de avansare în cadrul companiei și de reînnoire a contractului de muncă.  Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com;

În Danemarca, cazarea se face în rulote, două persoane în cameră, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com;

Plata muncii:

În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană este de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1000-2000 de euro/lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2000 și 2500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu, reprezentând bani de vacanță, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Termen limită pentru trimiterea aplicaţiilor – 9 decembrie 2019. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecţia aplicanţilor se face de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecţia va avea loc la mijlocul lunii decembrie 2019. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.