Prima luptă din PNL Olt, câștigată de MARIAN VASILE

6
1852

De ani buni, între președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu mocnește o neînțelegere legată de puterea în acest partid.

Actualul lider județean a venit la conducerea formațiunii politice cu ajutorul lui Gigel Știrbu. Numai că, mai tânărul liberal, motivele fiind cunoscute doar de el, n-a mai vrut să asculte de Gigel Știrbu, considerând că fiind numărul unu în filiala Olt, partea de execuție și conducere sunt atribute exclusiv ale lui. Situație care pe deputatul Știrbu l-a deranjat vizibil, dar nu a considerat că trebuie să-și pună la respect mai tânărul coleg politic.

A calculat bine momentul când Bucureștiul va trebui să hotărască: ȘTIRBU sau VOICULESCU!

Această clipă se apropie. A rămas doar o chestiune de ore, zile sau săptămâni până când în mass media vor apărea atacurile oficiale dintre cei doi sau taberele lor.

Știrbu a declarat cu mulți ani în urmă că nu va mai conduce PNL Olt, lăsând locul altora mai tineri. Ceea ce a și făcut, cu amărăciunea că n-a ales omul potrivit.

Acum trebuie să se hotărască cine va conduce PNL Olt: rămâne Voiculescu sau vine omul susținut de Gigel Știrbu, Buliteanu și alți lideri locali din partid. Se pare că a fost găsit și omul: MARIAN VASILE, prim-vicepreședinte la Olt, primarul comunei Studina.

Lucrurile trebuie să se așeze, războiul între cele două tabere a început. Prima victorie a obținut-o Marian Vasile, care a avut un procent mai bun (cel mai mare din județ) la primul tur pentru alegerea președintelui față de actualul lider Voiculescu, și el primar de comună.

Ciudat este faptul că ambii se acuză sau sunt acuzați de alții că sunt manipulați sau că au făcut și fac jocurile PSD-ului la Olt. Unul pe aripa Stănescu, iar celălalt pe cea a lui Marius Oprescu. Acest lucru pare că l-a iritat vizibil pe Rareș Bogdan, căruia cineva i-a șoptit situația de fapt.

Este interesant de urmărit acest subiect și mai ales care va fi decizia Bucureștiului. Eu pariez pe Gigel Știrbu, parlamentar, fost ministru, cu experiență politică, cunoscut bine la centru.

P.C.

6 COMENTARII

 1. Desi , personal, nu am nici un fel de avantaj material sau moral pentru oricare dintre cei,,vizati,, de profundele schimbari politice ale PNL totusi imi exprim parerea si convingerea ca cea mai buna alegere ar fi dl. Marian Vasile, primarul com. Studina, judetul Olt, care, desi a mai trecut si pe la alte partide politice( vezi PD-PDL) totusi, ca edil, are mult mai multa experienta in fata ,,tinerilor lupi galbeni,, Voiculescu si Buliteanu.
  Asa ca, lasand la o parte ,,luptele intestine,, il sustin pe dl Vasile Marian pentru a ocupa functia de presedinte al PNL Olt, in detrimentul celorlalti doi….si cati or mai fi.
  Cu conditia ca,,centrul,, sa nu se mai bage in ,,ciorba,, proprie a Organizatiei Judetene Olt a PNL, lasandu-i acesteia, democratic si statutar, posibilitatea sa aleaga si sa stabileasc noua echipa de conducere.
  Altfel, PNL Olt risca dezmembrarea….spre marea deceptie a electoratului propriu si rasul,, altor formatiuni politice,, locale.
  Sa fim sanatosi si…cu ochii pe voi!

 2. Lupta impotriva hienelor si al lichelelor comuniste ascunsi dupa sigla PSD-ului trebuie dusa pe teren.Frontal si direct.Cei de la PNL trebuie sa spuna electoratului oltean ce averi din bani publici au facut liderii PSD-ului,dar sa vina in fata electoratului cu proiecte si solutii concrete pentru dezvoltarea comunitatilor.Pomenile electorale si demagogia exagerata nu are ce cauta in programul de guvernare al PNL.Trebuie sa primeze criteriul meritocratiei si al competivitati pe toate planurile.
  Un adevarat partid care vrea binele Romaniei ,masoara de zece ori si taie o data.Multi oameni politici vor sa faca bine, dar acționeaza in asa fel incat binele dorit devine, pana la urma , rau. Asta am vazut-o la la Conventia Democrata din perioada aniilor 90.Trebuie, asadar, liderii politic ai PNL-ului trebuie cumpaneasca bine lucrurile și de zece ori sa se asigure ca faptele și deciziile lor nu vor avea rezultatul contrar celui asteptat. Intr-adevar,poate fi si un tanar un bun lider politic ,dar conteaza si mediul in care s-a nascut,crescut ,educat si in mediul in care si-a desfasurat activitatea profesioanala.de regula,un fost politist nu are cultura politica si admnistrativa necesara pentru a conduce un partid politic,deoarece si educatia si mediul lui profesional este unul limitat din multe puncte de vedere.Bratienii au fost de profesie ingineri,avocati ,militari,scriitori,profesori universitari,membrii ai Academiei Romane,dar nu au fost politisti cu mentalitate de militieni comunisti…

 3. Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu acuză, într-un comunicat de presă, „practicile murdare ale PSD” în județul Olt, unde persoanele care primesc ajutoare sociale sunt chemate la primării pentru a se verifica dacă au votat la primul tur al alegerilor prezidențiale și pentru a li se cere să voteze cu Viorica Dăncilă și al doilea tur, sub amenințarea tăierii ajutoarelor..

 4. Președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, afirmă că jumătate din populația României vrea scoaterea în afara legii a PSD! Este cel mai tare sondaj al momentului, vestea care dinamitează pur și simplu șansele Vioricăi Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

  „Dacă președintele Klaus Iohannis ar face un referendum – și eu am măsurat lucrul acesta în sondaje -, mai mult de jumătate din populația României ar veni la vot să voteze scoaterea PSD în afara legii! Cei care ar vota împotrivă sunt doar douăzeci și ceva la sută, restul n-ar veni. Ura față de PSD este foarte mare. Mai mult de jumătate din populația României percep PSD ca fiind un grup de crimă organizată”, a declarat pentru PSnews sociologul Bruno Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here