Peste 50 de firme din Olt, premiate la Topul Naţional al Firmelor. Vezi lista firmelor premiate

0
1634

La sfârșitul săptămânii trecute, la Bucureşti, a avut loc Topul Naţional al Firmelor din România, eveniment care răsplăteşte excelenţa în afaceri. În clasamentul întocmit la nivel naţional s-au regăsit şi 52 de firme din Olt care s-au remarcat în domeniile în care activează.

 Unii dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din ţară și-au dat întâlnire joi, 7 noiembrie, la „Romexpo”, pentru a lua parte la cea de-a a XXVI-a ediție a Topului Naţional al Firmelor din România. În cadrul Galei Excelenţei în afaceri au fost recunoscute meritele întreprinzătorilor şi promovate cele mai performante companii. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Olt, Dorel Mocan, prezent la eveniment, în topul naţional al firmelor s-au regăsit şi 52 de societăţi din Olt, clasate pe locurile I, II și III în domeniile în care activează, în anul 2018.

Printre firmele care au fost premiate în cadrul festivităţii se numără: Alro, Pirelli, TMK Artrom, Vimetco Extrusion, SC Delta Aluminiu SRL, Salubris SA, Pop Industry SRL, Natural SRL, Uniconfex Exim SRL, Victoria Intermed SRL, Comtech Co SRL, Izocer SRL, Industrial Trans Cocs SRL, Semincer SRL, Sofir Agro SRL, Paul Farm Vet Expert SRL, Diatrans SRL, Caprice Piramid Com SRL, Geo Rik Electro Tehnologic SRL, Dabu District Grup SRL, Cam Vlarom SRL.

Iată lista completă a firmelor din Olt, premiate la Topul Naţional al Firmelor:

MINERALPORT SRL-INDUSTRIE

POP INDUSTRY SRL-INDUSTRIE

WBMA TUR- PROD SRL-INDUSTRIE

DELTA ALUMINIU SRL-INDUSTRIE

ALRO SA- INDUSTRIE

TUR FONT DESIGN SRL-INDUSTRIE

CPI FILTRATION SRL-INDUSTRIE

BOGDAN BONIPLAST SRL – INDUSTRIE

IZOCER SRL –INDUSTRIE

INDUSTRIAL TRANS COCS  SRL- INDUSTRIE

SEMINCER  SRL- AGRICULTURA, SILVICULTURA, PESCUIT

SOFIR AGRO  SRL- AGRICULTURA, SILVICULTURA, PESCUIT

NOVILSIME IMPIANTI SRL-CONSTRUCȚII

ALEXANA MIRCOS MEDIA SRL – SERVICII

MED RALMA FARM SRL- SERVICII

DIATRANS SRL- SERVICII

GEO RIK ELECTRO TEHNOLOGIC SRL – COMERT

DABU DISTRICT GRUP SRL – COMERT

LIVIU&COSTI STAR SRL-COMERT

TU COPILĂRIE SRL- COMERT

 

INTER TELECOM UNIVERSAL SRL-CERCETARE,DEZVOLTARE, HIGH TECH

BEYOND INVESTMENT GROUP BIG SRL-INDUSTRIE

UNICONFEX EXIM SRL-INDUSTRIE

MODACONFEX SRL-INDUSTRIE

POP PRODPLAST SRL-INDUSTRIE

VIMETCO EXTRUSION SRL – INDUSTRIE

HARLEM TEXTPROD SRL-INDUSTRIE

TMK‐ARTROM SA – INDUSTRIE

SALUBRIS SA-SERVICII

PIRAMID-PROIECT SRL- SERVICII

PAUL FARM VET EXPERT SRL – SERVICII

ATHEA EDUCATIONAL TOURISM SRL-SERVICII

XTREME ECOENERGY GROUP SRL – SERVICII

CI CHI POC AFTER SCHOOL SRL-SERVICII

DANA TIM EXIM SRL-COMERT

 

NATURAL SRL-INDUSTRIE

LUXDECOR PRODUCT SRL-INDUSTRIE

PIRELLI TYRES ROMANIA SRL – INDUSTRIE

M.T.D. SIMPLU CONSTRUCT SRL-INDUSTRIE

ALI TEHNIC IMPEX SRL-INDUSTRIE

CASTING PLANT SRL-INDUSTRIE

ZIAL SRL-INDUSTRIE

PIRELLI & C.ECO TECHNOLOGY RO SRL-INDUSTRIE

COMTECH CO SRL-INDUSTRIE

EBERN INDUSTRIAL PLANTS SRL-SERVICII

CEZAR LOG EXPEDITII SRL-SERVICII

ACNIM TEH ICAN SRL-SERVICII

TTW SPORT DESIGN GRUP SRL-SERVICII

BEST SALE SRL-SERVICII

VICTORIA INTERMED SRL-COMERT

CAM VLAROM SRL- COMERT

MERCURIS VESCO SRL-TURISM

Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat în prezența unor oficialități de rang înalt din rândul administrației publice centrale și a reprezentanților celor mai performante companii. Cu aceasta ocazie a fost lansat Catalogul Topul Național al Firmelor 2019, editat de Camera de Comerț și Industrie a României, ce prezintă clasamentul celor mai perfomante companii pe domenii de activitate.

La eveniment au fost prezenți și președintele României, Klaus Werner Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și bineînțeles președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban.

Ediția a XXVI-a, din 2019, a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.603 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerț, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 643 din agricultură, silvicultură și pescuit și 578 din construcții.

Cele 12.603 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 178,48 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 14,87 mld. Euro și 1.340.310 de salariați.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, Dorel Mocan, a mai precizat că, din cele 52 de companii, 20 se clasează pe locul I, cifra de afaceri totală realizată de acestea fiind de 617.258.085 euro (cu un total de 3.094 angajați), 15 companii ocupă poziția a II-a cu o cifră de afaceri totală de 402.022.668 euro (cu un total de 2.397 angajați), în timp ce 17 companii se situează pe locul III cu o cifră de afaceri cumulată de 590.256.123 euro (cu un total de 4.017 angajați).

Pe  primele 10 locuri (1-10) la nivel național din Olt sunt 129 de companii cu o cifră de afaceri de 1.803.230.193 euro (cu un număr total de 11.210 salariați). Din cele 129 de companii, 57 activează în industrie, 37 în servicii, 23 în comerț, una  în turism, una în cercetare, dezvoltare și high-tech, șase în agricultură, dezvoltare, silvicultură și pescuit și patru în construcții.

Conform unei metodologii unice şi unitare pe plan naţional, clasamentul reuneşte firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, vor fi premiate firmele care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, din cele 30 de grupe, pe cele şase domenii de activitate (cercetare, dezvoltare şi high-tech; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură ; construcţii; servicii; comerţ-turism ), şi  cinci clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari). „Sunt câteva criterii, înainte de intrarea în top, legate în primul rând de profitul din exploatare şi datoriile la stat. Firmele nu pot să intre în top dacă sunt pe pierdere sau îşi desfăşoară activitatea cu banii statului, neplătind impozitele şi taxele”, a precizat preşedintele CCIA Olt, Dorel Mocan. Din păcate, pe fondul austerităţii agenţilor economici, topul judeţean al firmelor din Olt nu a mai fost organizat din 2014.