Se amână alegerile prezidențiale?! Criză fără precedent: Este alertă în Guvern

1
618

Criză fără precedent cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale. Scrutinul este foarte aproape de a se amâna. Este alertă în interiorul Guvernului. Cei de la PSD vor să dea o lovitură cruntă noului Executiv și președintelui Klaus Iohannis.

Sunt probleme imense pentru noul Guvern, cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale. Primul tur al scrutinului este foarta aproape de a se amâna. Ludovic Orban a decis să convoace o ședință a principalelor instituții implicate în organizarea alegerilor de duminică. Este vorba despre MAE, MAI, STS, AEP.

Se va discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor. Surse guvernamentale au dezvăluit o problemă imensă.

PSD face presiuni asupra prefecților să intre în concediu medical, pentru a bloca desfășurarea scrutinului. Potrivit legii, prefecții trebuie să semneze toate documentele legate de organizarea alegerilor într-un județ.

Chiar ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că prefectul și subprefectul din județul Arad au intrat în concediu medical miercuri. ”Mai avem un prefect tot în caz de boală, la Timiș, dar acolo avem subprefect”, a declarat ministrul de Interne, conform digi24.ro. Acesta a ținut să precizeze că va găsi soluții pentru ca alegerile să se desfășoare normal și legal.

Șefii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții. Ludovic Orban anunțase deja că va schimba toți prefecții numiți de PSD, mai spune sursa citată.

Chiar în ședința de Guvern, ministrul de Interne a anunțat că doi prefecti si un subprefect sunt bolnavi.
Premierul Ludovic Orban a cerut soluții imediate. „Căutaţi solutii!. Să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului acolo unde s-au îmbolnăvit prefecţii şi ţinem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri”, a amenințat premierul.

Sursa: capital.ro

1 COMENTARIU

  1. PSD-istii daca nu au invatat nimic din greselile parintilor lor comunisti ,exista posibilitatea sa priea puterea armata si sa faca ordine in tara.Nu de alta,dar societatea romaneasca s-a cam saturat de minciunile si hotiile pe care le-au facut comunistii si epigonii lor din PSD…Sa nu uitam ca se implinesc 30 de ani de la revolta anticomunista din 16-22 decembrie,respectiv de la lovitura de Stat pe care Ion Iliescu a dat-o in 22 decembrie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here