Homorean, favorit la funcția de prefect

8
2319
Valul schimbărilor din administrație începe cu funcția de prefect. Preferat este Florin Homorean, comisar la Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu.
În trecut, acesta a mai ocupat funcțiile de: inspector șef adjunct al APM Olt în perioada 2001 – 2003, iar în perioadele 2003 – 2010 și 2013 – 2014 comisar șef Garda de Mediu Olt.
În exclusivitate pentru Gazeta Oltului, acesta a declarat: “Sunt onorat dacă prim-ministrul consideră că sunt omul potrivit pentru a fi prefect. Voi accepta cu plăcere propunerea. Mă bucură dacă eu voi fi ales. Vreau să menționez că sunt și alți colegi care ar merita să facă acest pas. Momentan sunt la București, cu ceva sarcini de serviciu.”
Florin Homorean este un tânăr care a demonstrat în toți acești ani seriozitate, corectitudine și înalt profesionalism în locurile de muncă unde a fost numit sau pe care le-a câștigat prin concurs. Credem că este o alegere foarte bună.
Un alt nume vehiculat de către presă este cel al medicului veterinar Nicolae Ștefan, cu multă experiență în activitatea politică și în administrație, acesta ocupând mai multe funcții de conducere, printre care și cea de prefect al județului Olt.
Raportat la aceste aspecte, ar fi cel mai îndreptățit să fie propus pentru funcția de prefect, mai ales că după înlocuirea sa el și familia au fost mult timp ținta unor atacuri murdare și nejustificate care i-au afectat sănătatea.
Contactat de către redacție, Nicolae Ștefan a declarat ceea ce noi anticipasem.
“Mă bucur că sunt luat în calcul pentru această funcție, din nou, datorită pentru experienței și pregătirii mele. Nu pot accepta, din motivele de sănătate pe care dumneavoastră le cunoașteți și poate că nu e bine, ținând cont de ceea ce mi s-a întâmplat”, a spus medicul veterinar Ștefan Nicolae.
Mai este vehiculat și numele secretarului general al PNL Olt, Ana Maria Ceaușu. O tânără care nu credem că va accepta funcția pentru că are alte planuri.
Rămâne ca în următoarele 24 de ore, așa cum a declarat recent într-o conferință de presă Rareș Bogdan, vor fi schimbați toți prefecții și subprefecții din țară și numiți alții.

8 COMENTARII

 1. Dupa schimbarea prefectului urmează schimbarea directorilor si al sefilor de institutii publice….Apoi incepe auditul funcționarilor publici si al angajaților din toate instituțiile bugetare.Cine este competent si serios rămâne.Asta nu au înțeles comuniștii și urmașii lor din PSD ,că toate valorile profesionale si morale ale societății românești au câștig de cauză în fața imposturii, diletantismului si al coruptiei..

  • Sa stiti ca oamenii din vechea garda PSD sunt oameni competenti, care au muncit in profesia lor si au fost promovati pentru erau capabili. Pe langa ei au fost numiti si unii care erau depasiti de functii, dar care se bazau tocmai pe lucrurile bune pe care le faceau cei competeti din PSD. Daca PNL-ul face greseala sa-i schimbe pe absolut toti sefii de institutii, doar pentru ca au fost numiti de PSD, nu sunt cu nimic mai buni decat ceilati.

 2. Pana acum a persistat mentalitatea comunista preluata de catre PSD-isti.Pana acum toti functionarii si angajatii au fost numiti de baronii rosii. Nu s-a tinut seama de criteriul meritocratiei,ci de cel al intersului personal si de grup,al nepotismului si al clientelismului politic. Vedem cazul Oltului.In toate institutiile Statului din judetul Olt sunt oamenii lui Stanescu,Oprescu si a gastii PSD-iste.Cel mai bine este sa fie un prefect numit pe criterii profesionale si morale.Dar si pentru functiile de directori, sefi ,respectiv pentru toti angajatii din toate institutiile Statului roman este imperios necesar sa se faca un audit.Doar asa valoarea morala si profesionala are castig de cauza in fata imposturii,dilentantismului si coruptiei.In perioada monarhiei functiile de conducere se obtineau pe criteriul meritocratiei,deoarece cei care au experienta profesionala si moralitate pot avea autoritate in fata celor pe care ii reprezinta si ii conduc.Daca schimbam o lichea PSD-ista cu o alta lichea PNL-ista, noi nu am facut nimic…si batem iarasi pasul pe loc..Asadar,adevarata schimbare se face pe principiul meritocratiei…Cine este bun si capabil in domeniul lui,ramane…

 3. Motto: Remus Borza, după ce a fost concediat de Dăncilă: Avem 1,4 milioane de bugetari, mulți plimbă aer

  In sase luni de zile vor disparea peste 70 la suta dintre cei angajati pe criterii de nepotism,pile,clientelism si pe impostura politica a PSD-ului.Majoritatea celor angajati de PSD sunt rude,prieteni si amante,care majoritatea dintre acestia sunt analfabeti functional si escroci..Adica in traducere libera,acesti oameni sunt niste pierde-vara si sugatori de bani publici….

 4. Jurnalistii nu trebuie sa slujeasca unei gasti de analfabeti functionali, hoti si de diletanti ai PSD-ului,ci doar adevarului si binelui public

  Multi dintre cei din presa locala video si scrisa au legaturi directe si indirecte cu PSD-ul..Pe langa faptul ca au fost abonati la banul public,unii si-au angajat cu ajutorul sefilor mari ai PSD-ului, sotiile,sotii,copiii,neamurile si prietenii in diferite institutii si companii ale Statului…Dar de acum incolo se schima datele problemei..
  „Păstraţi doar oamenii competenţi, dedicaţi servirii interesului public. Cine e leneş, cine s-a obişnuit să-şi ia leafa fără să facă nimic, să plece. Mai devreme sau mai târziu va pleca. Opriţi toate simulacrele de concursuri! Domnule ministru de Externe, să verificaţi cum au fost făcute numirile de consuli. Să-i rechemaţi pe cei care au fost trimişi neconform”, a declarat Ludovic Orban în prima şedinţă de Guvern. Şeful Guvernului a subliniat că vrea să demită toate persoanele care au fost numite în baza relaţiilor, nu a profesionalismului lor. „Aştept să fac febră musculară de la semnare de decizii de demitere a a secretarilor de stat care nu-şi fac treaba. Gata cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii de demitere ale băiatului lui, ale băiatului lui…”, a completat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here