Concedieri masive, după instalarea Guvernului Orban

3
1126

Liberalii încep să se plângă de greaua moștenire lăsată de cabinetul Dăncilă și anunță ba voalat, ba pe față, că vor exista concedieri masive. Cele 28 de ministere se vor comasa și vor fi doar 16, iar asta înseamnă că mulți bugetari vor fi dați afară având în vedere această restructurare a instituțiilor. Acest lucru a fost promis, de altfel, de liberali încă dinainte să primească votul de învestitură de ieri din Parlamentul României.

Ar putea urma concedieri în masă după restructurarea ministerelor

În ultima ședință de guvern, Dăncilă a aprobat majorarea salariului minim pe economie cu 100 de lei, iar 1.400.000 de români se vor bucura de această creștere de la 1 ianuarie 2020, asta dacă o va menține guvernul instalat ieri la Palatul Victoria. Analiștii financiari susțin că guvernul Orban va avea o misiune foarte grea, căci multe ministere au gaură în buget, iar restructurarea acestora va duce fără doar și poate la concedieri, de la caz la caz.

„Vor avea probleme şi dificultăţi financiare acei angajatori la care ratele de profit sunt foarte mici, cum este sectorul de distribuţie, sect de manufactură şi e posibil să vedem concedieri de la caz la caz”, susține consultantul fiscal Andre Bența, scrie știrileprotv.ro.

Ce se întâmplă cu salariile și pensiile

„O primă propunere pe care angajatorii o fac este că, dacă există această mărire a salariului minim pe economie, diferența dintre salariul actual și cel viitor să nu fie impozitată, iar banii să ajungă efectiv la oameni, la salariați” , susține Florin Jianu, președintele Consiliului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

La intrarea în sediul ministerului Muncii, noua șefă a instituției, Violeta Alexandru, a spus că va face o evaluare cu situația la zi lăsată de guvernul Dăncilă și va prezenta raportul public. Aceasta a dat asigurări că nu vor exista tăieri de salarii sau pensii, însă că va fi nevoie de o regândire a sistemului pentru ca românii să primească salarii decente, dar corecte.

Sursa: stirimondene.fanatik.ro

3 COMENTARII

  1. PSD-istii cred ca ne pot duce cu zaharelul,dar faptele lor reprobabile savarsite vreme de 30 ani sunt evidente si dovedite penal. Adica PSD-istii vor sa ne spuna ,vezi,Doamne,nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroas .. Este firesc sa se faca audit in toate institutiile Statului,deoarece doar asa se vor elimina din sistemul bugetar cei diletanti,hoti si angajati pe baza de nepotism si clientelism politic.In judetul Olt nu exista institutie a Statului roman in care sa nu se regaseasca oamenii lui Stanescu,Oprescu,Ciocan si Iordache.Dupa ce ca au furat si saracit o tara intreaga,facandu-i pe cei peste 10 milioane de romani sa isi caute un loc de munca Occident si in alte tari ale lumii,acum PSD-istii au si tupeul sa spuna ca vai,ne dau afara PNL-istii….

  2. Sa isi prezinte demisiile toti care au fost angajati pe pile ,vezi cat de mare este aparatul la Primaria Slatina , care sunt platiti din taxele cetatenilor , Clubul Nautic directorii de acolo ce scoala au ?! Alo ! A verificat cineva ?! Poate acum ! Politia locala ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here