Atenție pescari!

0
13619

Pescuitul la mai puțin de 500 m de podurile care au cel puțin un picior în albie este interzis începând cu vineri, 1 noiembrie, conform Ordinului de prohibiție pe 2019 (art. 3 (1) și (2))

E lege la nivel național, cel puțin până la sfârșitul anului, afectând practicarea pescuitului în unele locații precum Oradea.

Încălcarea prevederii poate fi sancționață cu amendă 600-1000 lei și suspendarea permisului de pescuit timp de 90 de zile.

Motivul acestei prevederi este probabil datorat faptului că în zona podului sunt numeroase locuri adânci de iernare, iar după cum știți peștii în perioada rece se adună în aceste gropi, pentru a face față mai bine perioadei reci, perioadă în care majoritatea nici nu se hrănesc.

Măsura are ca scop stoparea braconajului prin greblare (miciuit, japcă etc.), în condițiile în care această modalitate de pescuit ilegal este foarte greu de dovedit, iar resursele umane care desfășoară activitatea de control și prevenție a braconajului piscicol știm că sunt limitate (prin unele părți lipsind cu desăvârșire).

Alexandra N.