Sclavie la două firme din Olt

4
2821

Doi patroni ai unor firme de catering și organizare evenimente din Caracal au fost sancționați de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt pentru neacordarea remunerației minime brute pe țară garantată în plată. Organele legii au constat că doi zilieri care prestau activități la acești angajatori erau plătiți sub nivelul minim impus de lege.

Neregulile au fost identificate în cadrul unei campanii naționale derulate de  ITM Olt, în perioada 7-11 octombrie 2019 care a vizat respectarea de către beneficiari sau împuterniciți ai acestora a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și a normelor metodologice de aplicare a Legii nr.52/2011, în domeniile prevăzute la art.13 și a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă în aceste domenii.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef, Cristian Ungureanu, principalele obiective ale campaniei au constat în: identificarea beneficiarilor sau împuterniciții acestora care folosesc zilieri și luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceștia a prevederilor Legii nr.52/2011 și a normelor metodologice de aplicare a acestei legi și creșterea gradului de conștientizare a beneficiarilor sau împuterniciților acestora și a zilierilor care desfășoară activități cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor, în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării prevederilor legale, stipulate de Legea nr.52/2011.

În acest sens au fost verificați 26 de beneficiari, în urma controalelor  fiind dispuse 17 măsuri și aplicate două sancțiuni contravenționale. Este vorba despre doi beneficiari din Caracal care desfășoară activități de catering și evenimente care au fost sancționați cu avertisment pentru neacordarea remunerației minime brute pe țară garantată în plată”, a declarat șeful ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu.

 

4 COMENTARII

  1. Numai informatia,asa cum este prezentata de Gazeta, in cazul de fata,nu este atat de folositoare daca nu se arata concret CINE;CUM sa fie stiuti si de societate de care sa le fie cel putin rusine chiar daca organele de ordine le pedepsesc(daca le pedepsesc).

  2. Asa cum se spunea si in comentariul anterior, degeaba publicati stirea daca nu are si un subiect. De ce va feriti sa spuneti lucrurilor pe nume ? Societatea X si societatea Y au facut si au dres asta ! Astia nu merita protejati sub niciun fel, atat numele societatilor respective cat si numele celor ce le administreaza trebuie facute publice !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here