Dosarul de corupţie al lui Dan Şova, rejudecat de la zero

0
146

Judecătorii Curţii Supreme au admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de corupţie în care Dan Şova a primit deja 3 ani de închisoare cu executare. Un singur judecător a cerut trimiterea unor întrebări CJUE şi suspendarea cauzei.

Rejudecarea are loc în urma deciziei CCR privind compunerea nelegală a completelor de 5 judecători, după ce inclusiv procurorul DNA a cerut retrimiterea dosarului la fond. Magistraţii au ascultat luările de cuvânt ale părţilor şi au rămas în pronunţare în dosarul privind contestaţia în anulare depusă de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, transmite Mediafax.  „Solicităm rejudecatea cauzei având în vedere nulitatea absolută. Am invocat acest motiv de apel, având în vedere lispa completurilor specializate. Să aveţi în vedere decizia CCE, să dispuneţi retrimiterea cauzei spre rejudecare”, a spus avocatul lui Dan Şova. De asemenea, şi procurorul DNA a cerut retrimiterea dosarului la instanţa de fond. Dan Şova a fost prezent, luni, la ÎCCJ, însă nu a făcut declaraţii în faţa instanţei şi nici în faţa jurnaliştilor. Dan Şova se află în libertate începând din luna decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare (o cale extraordinară de atac), după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dan Şova a fost condamnat în iunie 2018 la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Sursa: adevărul.ro