Reconstrucţia, după Emil Moţ

7
531

Dintre toate punctele de vedere exprimate de politicienii olteni, după trecerea moţiunii de cenzură, cel mai inspirat mi s-a părut a fi cel aparţinând primarului municipiului Slatina, Emil Moţ. Vorbeşte, la un moment dat, domnia sa despre necesitatea începerii reconstrucţiei. Or, se ştie că orice reconstrucţie începe după un război, după un cutremur dezastruos sau altă calamitate de proporţii. Nu reconstruieşti decât dacă în structura de rezistenţă a edificiului s-au produs fisuri ireparabile. S-a întâmplat aşa ceva în structura edificiului numit PSD?

Imediat după alegerile din 26 mai, PSD s-a înclinat într-o parte, precum turnul din Pisa, dar spre deosebire de acesta care de secole stă tot înclinat, PSD a continuat să se încline, iar moţiunea de cenzură i-a dat brânciul de pe urmă. Strălucitoarea cupolă care împodobeşte orice construcţie politică – Guvernul – i-a căzut cu zgomot şi se aşteaptă să cadă şi turnul, în întregul lui. Sunt destui care abia aşteaptă să care molozul şi peste locul gol să treacă cu plugul. Aşa au procedat, de pildă, romanii când au cucerit Cartagina, după cele trei războaie punice. Numai că, în locul lui Scipio Africanul, acum este Iohannis Germanul, aflat de cinci ani în război cu Cartagina pesedistă. După cinci ani în care a făcut totul ca să compromită guvernarea social-democrată, acum este foarte aproape să aibă „Guvernul meu” şi se pregăteşte pentru „România mea”.

În acest context, chemarea la reconstrucţie a primarului Emil Moţ mi se pare ca un semn sigur că PSD şi-a dat seama (în sfârşit!) că este nevoie de contraforţi pentru a împiedica prăbuşirea turnului. Este un pericol real pe care edilul slătinean înţelege să-l contracareze reconstruind stâlpii de susţinere. „Înainte de toate, spune domnia sa, am fost investiţi cu un vot de încredere şi suntem datori să ne continuăm toate proiectele, în acelaşi mod cum le-am început: transparent, asumat şi în interesul direct al cetăţeanului”. Observaţi, aşadar, că armele sunt aceleaşi dintotdeauna ale oricărui partid responsabil: transparenţa şi aplecarea către nevoile cetăţeanului. Numai aşa înţelege PSD că se poate recâştiga încrederea electoratului şi se poate apăra împotriva atacurilor din interior şi din afară, încurajate sau sprijinite direct de la vârful statului român. Nu căutând arme noi, nucleare. Şi fără să recurgă măcar la cele convenţionale, ale minciunii şi manipulării. Nu, răspunsul PSD este acela pe care edilul slătinean îl rezumă în termeni generici: „Deşi suntem o primărie cu excedent bugetar, orice dezechilibru venit din deciziile viitorului guvern de dreapta ne poate arunca într-o prăpastie fiscal-economică. Voi veghea personal ca aceste lucruri să nu aibă loc şi mă voi bate pentru fiecare leu pe care oraşul îl merită”.   

Sub ploaia de fulgere şi trăsnete aruncate asupra lui de zeii malefici ai urii şi răzbunării, PSD se ţine pe verticală şi speră să-şi reconstruiască, în cel mai scurt timp, cupola. Nu de alta, dar mirosul de carne putredă ce emană din vizuina de la Cotroceni ne spune că acolo sălăsluieşte un monstru din preistorie, pe care nişte slugi prea fricoase îl îndoapă aducându-i zilnic, peste puterea lui de asimilare, jertfele vii ale speranţelor românilor de mai bine.

Constantin Smedescu

7 COMENTARII

 1. Dupa Mot,potopul…Dupa ce ca este o marioneta a lui Stanescu si un diletant,acum se crede salvatorul Slatinei..Asa cum un pom se vede dupa roadele lui,asa si un om, se vede dupa faptele lui..In cazul PSD-ului,respectiv a lui Mot nu putem decat sa spunem ca este un pom neroditor.PSD este aparent un partid al celor saraci,dar de fapt nu este decat o gasca de hoti si de diletanti care au imbracat camasa moralitatii fatarnice,imbogatindu-se din banul public si mentinandu-se la putere din naivitatea unor oameni saraci .Din cauza lipsei principiului meritocratie si a valorilor morale si intelectuale,judetul Olt si Romania a ajuns sa fie condusa de analfabeți și impostori ale căror singure merite sunt apartenența la aceeasi fratie a jafului si al dilentantismului si al analfabetismului functional. Din aceasta cauza, Romania a juns la cheremul unor vatafi corupti si diletanti ca Paul Stanescu, Dumitru Buzatu, Marian Oprisan,Darius Valcov ,Marius Oprescu,Emil Mot si multi alti primari PSD-isti ,care cu mult tupeu,si-au angajat in functii sotiile,copiii,neamurile,prieteni si slugile lor din partid.Din pacate,sunt unii care vor sa induca in eroare opinia publica ca PSD-ul nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase…

 2. Stie cel asteapta,d-aia este asa de disperat..Pana acum isi face iluzii ca nu pierde puterea,dar PNL-ul este deja la usa primariei…Nici daca ar trece Stanescu in tabara lui Ponta,nu ar mai putea salva PSD-ul Olt de la dezastru..Din fericire,lumea s-a cam prins de smecheriile si golanelile gastii de la Olt.

 3. domnule primar de ce sprijiniti articus care functioneaza fara parcare si fara autorizatie de constructie de ?4 nunti odata urla cartierul.
  asa 2017
  asa2018
  asa 2019
  de ce sunteti total nepasator la cetacetii unui cartier chinuit de articus?ce interes sa fie???

 4. Primarule care esti… Iti pasa de Slatina?! Ti-a pasat vreodata? Cum ai rezolvat problema rahatului de caini <> care este pe toate strazile din Slatina? Dar problema presedintilor de asociatii de proprietari care umfla cheltuielile locatarilor din pix si impart spaga cu angajatii primariei care ar trebui sa verifice aceste aspecte dar nu o fac! Rusineee… primare!

 5. Totdeauna , in vremuri grele, ipocritii care au amanetat cea mai importanta institutie locala a democratiei-primaria- vin…LA POPOR! Cu vorbe mestesugite, usor de inteles pentru,,prosti,, dar imposibil de pus in practica pentru cei care le debiteaza!
  Si asta pentru ca, de ani de zile, traim intr-o zona foarte periculoasa, A INTERESELOR DE GRUP, care a decimat bugetul local si, in perspectiva, il va devora..SI NU II POATE OPRI NIMENI PE CEI CARE, veniti din randul nostru, NE-AU SUBESTIMAT SI NE-AU PROSTIT PERMANENT! Si, poate, tot cu asemenea promisiuni neonorate, vor mai reusi odata, adica inca 4 ani, CEEA CE AR FI O TRAGEDIE DE NEIERTAT PENTRU TOTI CETATENII ONESTI AI MUNICIPIULUI SLATINA.
  Ca cetatean fidel nevoilor omului, rezolvarii problemelor acestuia dar si ale urbei, doresc ca TOTI cei care nutresc aceste lucruri, DE CARE AM FOST FRUSTRATI in ultimii 30 ani de zile, sa manifeste grija mare si multa atentie LA VOT, SINGURUL MIJLOC INVINCIBIL de care beneficiem fiecare si care ne poate asigura un trai decent si un viitor mult mai bune decat pana acum.
  Bineinteles, daca MAJORITATEA vom putea aprecia realitatea in care traim si viitorul pe care il putem cladi impreuna cu cei pe care ii votam…Doamne ajuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here