Sâmbătă, 14 septembrie, 2019 Cântec, joc şi voie bună la Tătuleşti, de Ziua Comunei

0
270

  Pe o vreme tocmai bună pentru petrecere, adică nici prea cald, nici prea răcoare, aşa cum îi stă bine unui mijloc de septembrie încărcat de mirosurile toamnei, locuitorii din comuna Tătuleşti s-au adunat în curtea Căminului Cultural, pentru a XI-a ediţie a sărbătorii „Fiii Satului” – aşa cum foarte frumos Primăria şi Consiliul Local Tătuleşti au ţinut să se numească Ziua Comunei.

Manifestarea a început în jurul orelor 16,00. Presărat cu mai multe momente speciale, în prezentarea extrem de agreabilă, în ton cu atmosfera de sărbătoare, a Silviei Ionela Diaconu, programul artistic a cuprins două părţi. În deschiderea primei părţi, a urcat pe scenă primarul comunei Tătuleşti, Vasile Dan. În cuvântul său de salut, adresându-se celor prezenţi, primarul Vasile Dan a mulţumit tuturor celor care, pe parcursul anului care s-a scurs de la ultima sărbătoare a comunei, l-au sprijinit în realizarea proiectelor sale. Cu o satisfacţie ce i se citea pe chip, fără să mai încerce s-o disimuleze, şi-a anunţat concetăţenii că, din 14 septembrie, anul trecut, când a început, s-au derulat lucrările la cel mai important proiect conceput vreodată în Tătuleşti, respectiv proiectul de asfaltare a tuturor drumurilor din comună. Prin urmare, un motiv în plus, pentru ca voia bună a tuturor să ridice temperatura petrecerii.

        Totodată, în cadrul acestei prime părţi a spectacolului, edilul-şef al Tătuleştilor a oferit diplome de onoare formaţiilor artistice de copii, care au evoluat pe scenă şi i-au încântat pe cei prezenţi. Este vorba de „Zestrea Poboranilor”, nişte minunaţi copii din Poboru care au venit şi la Tătuleşti însoţiţi de primarul Iulian Bărăscu – cel mai matur dintre copiii ansamblului. Pentru participarea la Ziua Comunei Tătuleşti, au primit diplome de onoare şi la fel de minunaţii copii din ansamblurile artistice „Mărţişorul”, al comunei Corbu, „Ilie Martin” din Coloneşti, „Florile Alunişului”, reprezentând comuna Spineni şi, bineînţeles, „Joc şi voie bună”, din Tătuleşti, cel mai recent înfiinţat la iniţiativa primarului Dan Vasile şi coordonat de viceprimăriţa Florentina Istrate care parcă le-a insuflat copiilor din propria-i energie şi pasiune pentru cântecul şi jocul popular. Dan Vasile – Florentina Istrate, un tandem de succes şi de viitor pentru comuna Tătuleşti. Ca o constatare personală, în cei trei ani de când sunt împreună la conducerea primăriei, între ei şi locuitorii comunei s-a format şi consolidat acea legătură specială în virtutea căreia conducătorii sunt iubiţi şi urmaţi în toate acţiunile lor.

         În partea a doua a programului artistic, au urcat pe scenă artiştii profesionişti din Ansamblul „Doina Oltului”. Spectacolul prezentat a fost de o înaltă ţinută artistică, reuşind să electrizeze într-atât întreaga atmosferă încât, până la încheierea programului, spectatorii nu s-au mai oprit din hore şi sârbe.

 

În programul zilei, presărat cu momente speciale, aşa cum am spus, a fost prevăzut şi acela în care locuitorilor comunei Tătuleşti le-a fost prezentată o puternică delegaţie reprezentând echipa de conducere politică şi administrativă a judeţului Olt. În fruntea delegaţiei a fost Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, urmat de vicepreşedintele Virgil Delureanu, de fostul prefect Silviu Neacşu şi de o mică pleiadă de conducători de instituţii descentralizate ale staului, printre care am remarcat figuri prestigioase precum Corina Sulger, Dragoş Drăghicescu, Daniel Bărbulescu, Cătălin Grecu, Sorin Brătoi, Adrian Bărbulete, Gheorghe Neacşu, Jenel Copilău etc. În cuvântul cu care s-a adresat participanţilor la sărbătoare, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi-a exprimat respectul pentru locuitorii comunei Tătuleşti, asigurându-i de tot sprijinul din partea Consiliului Judeţean. Ca şi până acum, când CJ Olt a fost alături de primarul Dan Vasile în derularea proiectului de asfaltare a drumurilor comunale, şi în perioada următoare CJ Olt va fi la fel de preocupat de asigurarea condiţiilor de viaţă civilizate în Tătuleşti. Dacă până acum s-a desfăşurat operaţiunea de asfaltare, de acum încolo urmează lucrările de canalizare şi de introducere a sistemului de gaze naturale, astfel încât locuitorii din Tătuleşti să beneficieze de tot confortul cerut de standardele europene.

În concluzie, o manifestare reuşită, pentru care primarul Vasile Dan şi toţi organizatorii merită toate felicitările. Bineînţeles, şi un călduros „La mulţi ani!” tuturor locuitorilor din Tătuleşti, de Ziua Comunei lor.

Constantin Smedescu