Situație alarmantă în Olt. Școli fără cabinete medicale

2
258

Situație îngrijorătoare în Olt unde zeci de unităţi de învăţământ nu dispun de cabinete medicale. Potrivit datelor centralizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la nivelul județului funcţionează un număr de aproximativ 46 de cabinete medicale școlare.

Activitatea medicală a acestor cabinete este asigurată în mediul urban de un număr de 17 medici şcolari și aproximativ 100 de asistenți medicali. Problemele cele mai mari se înregistrează în mediul rural unde în prezent funcționează un singur  cabinet medical școlar care dispune de un medic și două asistente. Acest cabinet se află la Osica de Sus. În mediul urban avem asistență medicală pe perioada desfășurării procesului de învățământ asigurată de 17 medici și aproximativ 100 de asistenți medicali. În mediul rural avem doar două locații de cabinete medicale școlare la Osica de Sus și în constituire la Deveselu. Primăriile trebuie să asigure asistența medicală în cursul anului școlar dacă au contracte încheiate cu medicii de familie sau contracte de colaborare sau merg pur și simplu copiii la medicii unde sunt înscriși. Avem în total aproximativ 46 de cabinete. În urban este asigurată asistența medicală la toate unitățile de învățământ, și în rural în două localități, restul fiind asigurate de medicii de familie aceștia având pe listele lor copiii înscriși, au anunțat reprezentanții DSP Olt, în cadrul Colegiului Prefectural.

2 COMENTARII

  1. Vai de mama noastra ! La Slatina chiar daca avem cabinete medicale in fiecare scoala, e vai de ele. Daca indraznesti sa apelezi la vreo asistenta de la cabinet, dupa ce ca nu esti bagat in seama, te mai si iau la misto femeile alea. La Minulescu, la cabinetele medicale e mai degraba coafor si manichiura, nu cabiunet medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here