Târg de adopții canine, la Sărăcești

0
120

Iubitorii de animale sunt așteptați sâmbătă, 7 SEPTEMBRIE 2019, la sediul Adăpostului Sărăcesti, unde Primăria Slatina, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, va organiza un târg de adopţii canine.
Adăpostul Saracesti este situat pe strada Prunilor, nr.8 (fostul poligon). Târgul va avea programul între orele 10–14, iar în cazul în care în ziua târgului, până la ora 10:00, timpul va fi nefavorabil, acesta se va anula urmând a se reprograma.

Persoanele care doresc să adopte un animal, pot vizita pagina de facebook a Serviciul Public de Gestionare a Cainilor Fara Stapan Slatina, acolo unde, zi de zi sunt prezentate animalele care intră în adăpost, precizându-se și strada de unde au fost capturate.

Acte necesare în vederea adopției conf. art 8 alin 3 din Ordonanta de urgență nr 155/2001: Persoanele fizice pot adopta în următoarele condiții: vârsta peste 18 ani; dovada domiciliului unde va fi îngrijit câinele; copie BI/CI; dovada venit (adeverință salariat/extras cont/talon de pensie).
Adoptia de către ONG-uri și alte persoane juridice: Dovada spațiului de cazare contract de închiriere sau contract de comodat a spatiului, act propietate, copie CUI, delegație, ștampilă.

Obligațiile Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adopției sunt următoarele: să sterilizeze și să deparaziteze intern câinele; să identifice câinele și să centralizeze datele proprietarului; să vaccineze antirabic câinele și să aducă la cunoștința proprietarului obligativitatea vaccinării anuale. Toate procedurile efectuate de Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adoptiei  sunt gratuite : sterilizare, microcipare, deparazitare, vaccin antirabic, carnet de sănătate, introducere în RECS. Persoanele care nu au cum să facă dovada veniturilor nu pot adopta.

Alexandra N.